BIK Karlskoga vann match nummer två mot Södertälje

By on 20 mars, 2024

Under onsdagen var det dags för BIK Karlskoga att ta sig an Södertälje SK i den andra kvartsfinalen av sju i Hockeyallsvenskan.

Det var dags för kvartsfinal två i Hockeyallsvenskan där Karlskoga och Södertälje gör upp i bäst om sju matcher. Karlskoga vann den första matchen efter förlängning trots att Södertälje hade både puckinnehav och skott.

Den första perioden blev en ganska jämn historia, där Södertälje hade skotten men Karlskoga de vassa chanserna. Det var dock Södertälje som i den 19 minuten kunde ta ledningen med 1-0 i en ganska snäll period.

Andra perioden innebar en intensifiering av spelet, men det var fortfarande jämnt. Karlskoga började dock ta mer plats i spelet, dock fick inget av lagen något mål trots riktigt vassa chanser. den andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden hade Karlskoga hittat spelet och kunde i den 43 minuten kvittera genom Filip Sveningsson 1-1. Södertälje satsade nu hårt för att få till ett ledningsmål och i den 49 minuten kunde man återta den 2-1. Men Karlskoga hade inte gett slaget förlorat och i den 57 minuten kvitterade bortalaget 2-2 genom Otto Stenberg. Tredje perioden slutade 2-1 till Karlskoga och matchen gick till förlängning.

Fjärde perioden blev dramatisk där halva perioden gick innan man spelade fem mot fem. Sen var det Karlskoga som höll det högre tempot och kunse skapa långa anfall. Som mest tror jag det var tre byten Karlskoga fick till i offensiv zon innan Södertälje han byta. Det fanns flera chanser för båda lagen men tack vare storspelade målvakter så slutade den fjärde perioden 0-0.

I den femte perioden var det trötta spelare från båda lagen. Spelet blev svängigt, men det var i slutänden Karlskoga som genom Eskild Bakke Olsen kunde vinna genom ett snyggt mål 2-3. Karlskoga vann tillslut i den 100 minuten 2-3.

Starkt av Karlskoga att ta den andra segern i kvartsfinalen och det på bortaplan, nu är man i ett superbra läge när man nu har två hemmamatcher på raken. Det såg idag också ut som om Karlskoga var laget med den bättre konditionen, men nu handlar det om hur bra man kan återhämta sig. Slående den här matchen var dock målvaktsspelet för båda lagen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 22 mars då kvartsfinal tre går av stapeln hemma i Nobelhallen.

Matchfakta Södertälje SK vs BIK Karlskoga

• 08.42 Utvisning Karlskoga, två minuter Eskild Bakke Olsen, Crosschecking.
  • 16.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Thorell, Holding.
  • 18.45 Mål Södertälje, Hampus Harlestam 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Södertälje.
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 13 vs BIK Karlskoga 6.

• 25.11 Utvisning Södertälje, två minuter Filiph Engsund, Hooking.
  • 26.30 Utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert, Slashing.

Andra perioden slutade 0-0.
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 13 vs BIK Karlskoga 8.

• 42.58 Mål Karlskoga, Filip Sveningsson 1-1.
  • 47.12 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lang, Holding.
  • 49.00 Mål Södertälje, Filiph Engsund 2-1.
  • 56.47 Mål Karlskoga, Otto Stenberg 2-2.
  • 58.34 Utvisning Södertälje, två minuter Team penalty, Delay of game.

Tredje perioden slutade 2-1 till Karlskoga.
Skottstatistik tredje perioden Södertälje SK 6 vs BIK Karlskoga 7.

Fjärde perioden

• 65.08 Timeout Södertälje.
  • 65.51 Utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert, Tripping.
  • 67.32 Utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund, Unsportsmanlike Conduct.
  • 67.32 Utvisning Södertälje, två minuter Hampus Harlestam, Unsportsmanlike Conduct.
  • 68.41 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lang, Boarding.

Fjärde perioden  slutade 0-0.
Skottstatistik fjärde perioden Södertälje SK 9 vs BIK Karlskoga 11.