BIK Karlskoga vann mot ärkerivalen

By on 27 oktober, 2023

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Västerås för att ta sig an Västerås IK i den 11 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga hade förlorat två matcher på raken inför matchen och ordentligt sist i tabellen. Västerås å andra sidan förlorade senast mot Nybro men hade haft en betydligt mycket bättre start på säsongen jämfört med Karlskoga.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst och i den sjunde minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Gustaf Franzén 0-1. Strax efter målet fick Karlskoga en utvisning och efter att ha klarat av boxplayet så han bortalaget knappt bli fulltaliga innan man utökade ledningen 0-2 till genom Hampus Plato. Karlskoga fortsatte att trampa på och när Västerås fick en utvisning så dröjde det bara tio sekunder innan Jesper Kokkonen satte 0-3. Västerås jobbade nu desperat för en reducering och i den 19 minuten kunde hemmalaget sätta 1-3 bakom Niklas Lundström den nyvärvade målvakten i Karlskoga. Första perioden slutade 1-3.

Den andra perioden bjöd på ett betydligt bättre Västerås och där hemmalaget pressade Karlskoga, det blev dock inga mål och perioden slutade 0-0.

Tredje perioden blev ganska stökig där Västerås kunde reducera i den 54 minuten 2-3. Strax efter målet blev det storslagsmål och i efterspelet till det fick Karlskogas Hampus Plato ett matchstraff samt två Västeråsspelare fem minuters straff. I den 56 minuten kunde dock Jesper Kokkonen sätta sitt andra mål för kvällen och 2-4 till Karlskoga. Nu tog Västerås ut målvakten och i den 59 minuten kunde Karlskoga definitivt avgöra matchen när Tehodor Pistek satte 2-5 i ett tomt mål. Karlskoga vann matchen med 5-2.

En stark match från Karlskoga där man dominerar den första perioden och petar även in tre mål. En stor del av kvällens framgång for också tillräknas lagets nya målvakt Niklas Lundström som klev direkt in och presterade en 95% räddningsprocent i en av de intensivare matcherna laget spelad den här säsongen. Jag skrev ju senast att jag var osäker på om Samuel Jonsson verkligen skulle räcka till nu när Helgren Smed är skadad och nu har vi fått se loagets lösning vilken jag är nöjd med. Nu hoppas vi på fler vinster med ytterligare en bra målvakt på linjen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 1 november hemma mot Djurgården.