BIK Karlskoga vann sömnig match efter straffläggning

Av på 14 november, 2018

BIK Karlskoga åkte till Örnsköldsvik för att ta sig an Modo i den 17 omgången av HockeyAllsvenskan, för Karlskogas del saknas backarna Jacob Lundegård och Viktor Lang samt forwarden Oskar Bäck, enligt klubbens webbplats. Karlskoga hade innan omgången bara vunnit en av fem matcher, 

Det var Modo som började matchen riktigt starkt och tryckte ner BIK Karlskoga i egen zon, i sjätte minuten ställde debutanten Joshua Karlsson till det då han gav en Modos Tom Hedberg en tackling som tog i huvudet vilket ledde till fem minuters utvisning och matchstraff. Men nu hör det till saken att Karlskoga är hockeyallsvenskans bästa box playlag och de klarade av underläget suveränt, efter den incidenten lyfte sig BIK och spelade en aning bättre, men perioden slutade oavgjort.

Modo dominerade inledningen av den andra perioden, hemmalaget tryckte på men fick ingen utdelning och Karlskoga red ut stormen. Spelet i sig såg ut som i första, friåkning och riktigt snällt spel men inga mål.

Sista perioden blev ingen rolig tillställning, lågt tempo och noll inställning gjorde att det inte skapades någonting och matchen gick till förlängning. En förlängning som även den blev mållös och matchen gick till straffar, en straffläggning som BIK Karlskoga vann.

Matchen i sig var riktigt riktigt dålig, det var lågt tempo och ingen fokusering från bägge håll. Det här var en match där det inte fanns någon gnista, man kan undra efter en sån här match kan man undra om något av de här lagen vill vinna över huvudtaget? Karlskoga är ett lag man ska ha högre förväntningar på än det som de visade i den här matchen, laget ligger i dagsläget på en femte plats och i nästa omgång fredag 16 november Södertälje SK i Nobelhallen.


Fakta:

Första perioden sjätte minuten tacklade Joshua Karlsson BIK Karlskoga riktigt illa på Modos Tom Hedberg, det ledde till en femminuters utvisning plus inget mer spel i matchen för tackling mot huvudet. Hockeyallsvenskans bästa box play lag BIK Karlskoga redde ut underläget, inget mål. 

Första perioden slutade 0-0
Första perioden skottstatistik Modo 6 – BIK Karlskoga 2

Andra perioden minut 15 utvisning för Modo, ingen utdelning. Minut 17 utvisning för BIK Karlskoga, Dennis Fröland fick sätta sig för tripping.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Modo 11 – BIK Karlskoga 10

Tredje perioden minut sex utvisning för Modo, Karlskogas powerplay gav ingen utdelning. 

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Modo 14 – BIK Karlskoga 11

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen Modo 4 – BIK Karlskoga 4

Straffarna vanns av BIK Karlskoga och fick med sig extrapoängen.

Matchen slutade Modo 0 – BIK Karlskoga 1 efter straffar
Skottstatistik Modo 42 – BIK Karlskoga 31

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in