BIK Karlskoga vann tight match mot AIK

By on 3 december, 2021

BIK Karlskoga åkte under fredagen till Stockholm för att ta sig an AIK i den 23 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga hade inför matchen spelat bra men där resultaten inte gått med dem men nu var man laddade för att ge AIK en omgång. AIK å andra sidan hade gått lite kräftgång men hade nu en ökande formkurva och var sugna på revansch.

Den första perioden dominerades av ett lite slarvigt spel från båda lagen där det var mycket puck tapp i mittzonen, detta ledde till ett ganska svängigt spel och inte av laget fick till några längre anfall. Dock gjorde Karlskoga första målet redan i den andra minuten i powerplay. men AIK kunde också spela powerplay och kunde göra hela två mål i den spelformen. Perioden slutade 2-1 till AIK.

I den tredje perioden började spelet ordna upp sig för båda lagen, men det var ändå AIK som började ta över matchen Karlskogas försvarsspel fungerade dock bra och i den tionde minuten kunde Kalle Jellvert sätta kvitteringen till 2-2. Det var dock fortsatt AIK som drev matchen men lyckades inte återta ledningen och perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga började jobba sig in ordentligt i den tredje perioden och även om det var AIK som hade det mesta spelet så var Karlskoga där med flera farligheter. Det skulle dröja ända fram till den 17 minuten innan Karlskoga kunde ta ledningen efter ett powerplay mål av Kalle Jellvert som för övrigt gjorde en mycket bra match. Matchen slutade 3-2 till Karlskoga.

Ännu en gång kunde Karlskoga visa varför man är ligans bästa lag i den tredje perioden och jag tycker att Kalle Jellvert är bästa spelareni laget denna kväll. Kalle Jellvert visade under matchen att han är en spelare med hjärta och han var en starkt bidragande kraft till kvällens vinst, inte bara genom sina två mål.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Onsdag den 8 December hemma mot Västerås IK.

Första perioden första minuten utvisning AIK, två minuter Filip Windlert Tripping. Powerplay Karlskoga, mål Albert Lyckåsen satte 0-1. Sjunde minuten utvisning, två minuter Wilhelm Westlund Tripping. Powerplay AIK, mål Christian Sandberg kvitterar 1-1. 12 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Holding. Powerplay AIK, mål Max Lindholm satte 2-1.

Första perioden slutade 2-1 till AIK
Skottstatistik första perioden AIK 11 – BIK Karlskoga 9

Andra perioden andra minuten utvisning AIK, två minuter Axel Wemmenborn Roughing. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Tionde minuten mål Karlskoga, Kalle Jellvert kvitterade 2-2. 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund Tripping. Powerplay AIK, utan resultat. 20 minuten utvisning AIK, två minuter Oskar Magnusson Roughing. Utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Roughing. Spel fyra mot fyra, utanresultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden AIK 15 – BIK Karlskoga 10

Tredje perioden startade med spel fyra mot fyra i 1.32, utan resultat. Nionde minuten utvisning AIK, två minuter Malte Setkov Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Tripping. Powerplay AIK, utan resultat. 17 minuten utvisning AIK, två minuter Eric Norin Interference. Powerplay Karlskoga, mål Kalle Jellvert satte 2-3.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga