BIK Karlskoga var riktigt under isen mot Tingsryd

By on 27 september, 2023

Omgång två av Hockeyallsvenskan 2023/2024 och andra raka hemmamatchen för BIK Karlskoga, i den första matchen gjorde man inte riktig det jobb som behövdes för att vinna. I kvällens match tog man emot Tingsryds AIF i Nobelhallen, i en match man snabbt vill glömma.

Den första perioden gick inte direkt till historien som den mest välspelade, där inget av lagen var synkade på något sätt. Karlskogas spel var segt, otajmat och man kladdade med pucken titt som tätt. Det syntes på lång väg att man inte var samspelta lagdelarna emellan, nu var det tur att även Tingsryd såg ut att ha samma problem. Karlskoga hade två spel med en mar mer på isen, även där gjorde man inte några framstötar för att få till något eget spel. Under det andra överläget för BIK med ca två minuter kvar av perioden var det istället gästerna som kunde göra det första målet, det efter att ett ineffektivt Karlskoga tappat skärpan och det var Tingsryd som var i ledning när man gick till pausvila.

I den andra perioden jobbade Karlskoga upp sig och med halva matchen spelad visade man upp ett riktigt bra spel, det gick fort och pucken hamnade hos rätt medspelare. Men, så fort det skulle avslutas, göra mål, ja då var allt det där som bortblåst. Man hafsade och slafsade med pucken, där det såg ut som om att man inte hade en aning om var just pucken befann sig. Karlskoga hade även med sig tre utvisningar där man ställde upp i spel med en man mer på banan, positivt denna gång att man inte släppte in mål. De målen släppte man in lite senare under perioden, där  var det Tingsryd som kunde sätta både tvåan som trean. Det tredje målet kom efter en rent ut sagt miserabel insats från hemmalaget där mer eller mindre bjöd Tingsryd på det målet, nu började det se riktigt dåligt ut och gästerna hade utökat sin ledning när man gick till pausvila.

Karlskoga kom ut i den tredje perioden där man faktiskt började skapa en del farliga situationer, under de fem första minutrarna fick man till två lägen där man kom upp i anfallszonen. Där man från vänster om motståndarmålet slår en fin diagonalpass till medspelare till höger, men där den avslutande spelaren ser ut att inte ha varken skärpa eller koll på klubban. Där fortsatte det, men med att Karlskoga fick till en reducering i den tionde minuten, för att i den 13 minuten av perioden göra 2-3 och med det var man bara ett mål efter.

Med de två målen hade energin kommit tillbaka och man var för en stund i förarsätet, men 30 sekunder senare drog man på sig en utvisning i ivern att komma ifatt. Att vinna med folk i utvisningsbåset har aldrig fungerat, och det gjorde det inte ikväll heller. Nu gjorde Karlskoga ett försök i alla fall när man plockade ut målvakten, men istället för att komma ikapp kunde Tingsryd utöka i öppet mål och så var den chansen borta. Matchen slutade 4-2 till Tingsryd, och Karlskoga förlorade andra matchen på raken.

Nu var det här bara andra matchen och som brukligt är såhär i början av säsongen så har lagen inte riktigt kommit igång, men det gäller inte bara Karlskoga då det är lika för alla lagen. Som det såg under mer eller mindre hela matchen så finns det fantastiskt mycket för Karlskoga att jobba på, framförallt puckhantering, i alla lägen. För det verkade inte spela någon roll om spelarna var stressade, pressade eller inte så var de inte vän med pucken. Tack vare det så missade man otroligt många fina lägen där man skulle ha fått pucken om inte i mål, i alla fall på mål.

Nu väntar Almtuna borta på fredag 29 september 2023, där och då måste man visa upp något annat än vad man har gjort under två matcher i Nobelhallen, för såhär både kan och får det inte se ut.