BIK Karlskoga ångar på tog åttonde raka segern

By on 26 januari, 2024
Skärmdump Sofascore

Med sju raka vinster i ryggen var Karlskoga tillbaka i Nobelhallen för match mot Västerås IK i den 37 omgången av HockeyAllsvenskan 2023/2024, en omgång där bägge lagen inför matchen låg på 53 poäng var. Riktig jämnt med andra ord, efter matchen var Karlskoga före Västerås i tabellen det efter den åttonde raka segern.

….

Den första perioden blev riktigt jämn, där bägge lagen hade sina stunder där man stack upp för att skapa en del fina chanser. Karlskoga hade en jättechans i slutet av inledningsperioden men kunde inte riktigt sätta pucken i mål, första perioden slutade mållös.

….

I den andra perioden kom det en riktig islossning från Karlskoga där man visade upp ett mycket fint spel, något som resulterade i ett ledningsmål i den femte minuten från Rikard Olséns klubba. Efter det blev det åka av från hemmalaget som tog tag i matchbilden, ett som man orkade med fram till den åttonde nionde minuten. Sen började spelet gå utför, där Karlskoga över tid tappade precis allt av spelmässigt värde som man tidigare hade visat upp. Västerås kom tillbaka ordentligt och Karlskoga slutade spela, kvitteringsmålet kom i den 17 minuten där hemmaspelarna mer eller mindre stod helt still när pucken gick in bakom Marcus Hellgren Smed i Karlskogas mål.

Att inte Karlskoga åkte på mer baklängesmål i mittperioden kan man tacka just Marcus Hellgren Smed för, det tack vare hans fantastiska insats när utespelarna mentalt såg ut att stå i duschen. Andra perioden slutade oavgjort.

….

Karlskoga startade den avslutande perioden i ungefär samma mediokra tempo som man avslutade den andra med, ett spel som Västerås inte kunde utnyttja då de låg på samma nivå. I den första minuten fick Västerås Kyle Topping när han fick ett hjärnsläpp vid en tekning där han drog en ren crosschecking i huvudhöjd på en hemmaspelare, något som genererade i en utvisning med påföljd fem plus 20 minuter, matchstraff. Det innebar att Karlskoga fick ett överläge i fem minuter där man mer eller mindre skulle kunna göra hur många mål som man hann med, utan att Västerås fick in sin spelare från utvisningsbåset.

Trots fint spel i powerplayet kunde man ”bara” göra ett mål, målet kom i den tredje minuten av Jesper Kokkonen. Nu var det Västerås som reagerade bäst av den situationen när de tryckte på ordentligt i efterföljande spel fem mot fem, och i den nionde minuten kom kvitteringen till 2-2. Spelet var ganska jämnt och det tajta griniga spelet fortsatte, där det var Karlskoga som återigen kunde ta ledningen i den tionde minuten fram till 3-2 genom Rikard Olsén. Sen small det, mer eller mindre hela tiden. Spelarna var på varandra konstant, hugg, gliringar, psykningar och klubbor högt som lågt. Domarna skötte det bra då det gavs och togs mellan bägge lagens spelare, där domarna kvittade en hel del sekvenser. När match var färdigspelad hade Karlskoga plockat sin åttonde raka vinst.

….

Det här blev till sist en match där det tydligt syntes en ganska stor rivalitet mellan lagen, under den första perioden delades det bara ut varsin utvisning till respektive lag. Bara en i den andra, och det hade varit en förhållandes lugn tillställning i Nobelhallen. Men i den avslutande perioden hände egentligen allt, det var under de sista tjugo som matchen lyfte. Både målmässigt som händelserikt, en i mina ögon bra sista del som blev till en nagelbitare. Historiskt sett så är det Karlskoga som har mest erfarenhet när det kommer till en sån matchbild, och visst såg det ut som det ikväll också när det skulle komma att avgöras. Karlskoga kunde stå upp bra när det blåst upp i Nobelhallen och kunde vinna matchen, det gjorde man välförtjänt och segertåget rullar vidare där nästa stopp blir Stockholm och bortamatch mot AIK. Ett AIK som förlorade i sudden borta mot Nybro, men ett bra test för ett just nu ett Karlskoga som är i storform.

….

Nu duggar matcherna tätt, söndag 28 januari 2024 åker Karlskoga till Stockholm, för match mot AIK i den 38 omgången av HockeyAllsvenskan 2023/2024.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Västerås IK

• 00.21 Utvisning Karlskoga, två minuter Simen André Edvardsen, Tripping.
  • 14.49 Utvisning Västerås, två minuter Elias Pettersson, Interference.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 13 vs Västerås IK 8.

• 24.24 Mål Karlskoga, 1-0 Rikard Olsén.
  • 32.28 Utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund, Hooking.
  • 36.53 Mål Västerås, 1-1 Shane Gersich.

Andra perioden slutade 1-1.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 vs Västerås IK 11.

• 40.40 Utvisning Västerås, fem + 20 minuter Kyle Topping, Crosschecking + Game Misconduct.
  • 42.51 Mål Karlskoga i powerplay, 2-1 Jesper Kokkonen.
  • 48.52 Mål Västerås, 2-2 Alexander Lindelöf.
  • 49.30 Mål Karlskoga, 3-2 Rikard Olsén.
  • 50.13 Utvisning Karlskoga, två minuter Rikard Olsén, Interference.