Bildspecial – Örebro HK vs Skellefteå

By on 7 april, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Inför den tredje semifinalen i SHLs slutspel mellan Örebro HK och Skellefteå AIK bjöd Örebro Hockey in fansen att värma upp i ett stort öltält utanför Behrn Arena. Stämningen var hög och samtliga var spända inför den drabbning som stundade.

Långfredag säkerligen en fredag som har känts otroligt lång om man är hockeysupporter, efter att ha förlorat match tre i semifinalserien är man tillbaka i hemmaborgen. Sen kvällsmatch och ett bra tryck från läktaren borgade för en skön atmosfär när Örebro HK tog sig an matchen som kallats den viktigaste i klubbens historia.

Nej den här så kallade största matchen i klubbens historia kunde ha spelats som en sådan, nu vek Örebro ner sig ordentligt. Ska man se till helheten så var den första perioden den bästa, även om man inte kom upp i den nivå man måste ligga på. Det var slarvigt, lågt tempo, ingen intensitet, ingen skärpa, ja det mesta såg ganska mediokert ut. I den sista perioden kom man absolut ingenstans, precis som i den tredje matchen i semifinalen så trampade man luft. Nu är semifinalserien utjämnad och med så vänder den tillbaka till Skellefteå, i och med förlusten är Örebro matchfördel bortblåst och det är likaläge. Det gäller nu är att Örebro måste hitta tillbaka till det man hade med sig under de två första matcherna, tränare Niklas Eriksson tyckte att det var tajt och jämnt, man kan undra om han har glasögonen för syns skull.

Matchen slutade 1-0 till Skellefteå.

Bilder från matchen.

Fotograf
Karl-Johan Sandberg
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login