Bishat släpper nya singeln ”Manners”

Av på 20 april, 2022
Foto: Julius Hayes

Sveriges egen R&B-prinsessa Bishat bjuder in till ’en relationsvårrensning’ med sin nya låt ”Manners”. Ute den 6 maj.

– ”Manners” är en feel-good break-up låt, ett pepp-talk till dig själv eller en polare som behöver höra att det kanske är dags att släppa taget och gå vidare till något bättre…, hälsar Bishat.

Bishat är tillbaka och hon är här för att berätta att vi kollektivt är färdiga med vänskaper, relationer och situationer som tar mer än dom ger. Och vilken tid är bättre än nu för en vårrensning?! 

På ”Manners” hör vi henne råda en älskare att glömma hennes nummer och i ett Ariana Grande-värdigt vokalarrangemang sjunger hon att hon är färdig med leta ’high & low’ efter det absoluta minimum.

”Manners” är ett första smakprov från en kommande EP, och släpps den 6 maj.

Kort om Bishat

Svenska pop/R&B-prinsessan Bishat har med bara en handfull releaser blivit erkänd som en av de mest fängslande nya artisterna i Sverige. Hon är en äkta gör-det-själv-artist på alla sätt, hon har gett ut sin musik på egen label och belönats med titlar som ”Bästa nya artist” och ”One’s to watch” av Complex, Highsnobiety & Clash Magazine.

Bishats förmåga att blanda medryckande melodier med metaforiska och ibland plågsamt sanningsenliga texter bjuder in lyssnaren till en inblick i hennes personliga sfär. Även om hon har jämförts med exempelvis Robyn & The Weeknd, så är hennes R&B-influerade popljud bekant men ändå eget.

Hon handplockades av Spotify & Max Martin (MXM) för att vara en del av Equalizer Project, ett projekt som lyfter fram och stöttar lovande kvinnliga artister/låtskrivare för att öka jämställdheten i musikbranschen. Hon har också varit med och skrivit Cazzi Opeias melodifestivalen hit ”I Can’t Get Enough”.

I november släpper Bishat en ny och efterlängtad EP.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sandra Nordin PR

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in