Blekt Örebro HK föll mot Brynäs IF

By on 28 december, 2021

Örebro HK fick med sig en turlig tvåpoängare efter vinst i förlängning senast, ingen vet hur men en vinst är en vinst. I Behrn Arena i kvällens match i omgång 29 av Svenska Hockeyligan tog man emot Brynäs IF, en match där man mentalt inte var med på samma plan som gästerna.

Örebro kom till spel med Nick Ebert, Ebert som skadade sig borta mot Luleå Hockey och man var rädd att han eventuellt inte kunde komma till spel i kvällens match, men det gjorde han. Spelet i den första perioden var till större delen slarvigt där pucken studsade hit och dit utan något riktigt skönspel, kamp med andra ord. Det var gästerna som tog ledningen i ett powerplay där Örebros målvakt Jhonas Enroth fick se pucken gå in i mål, det var även gästerna som utökade ledningen. Det gjorde Brynäs i den 16 minuten efter en försvarsmiss från Örebros sida där man var alldeles för passiv.

Uddlöst är ordet som speglar den andra perioden bäst, chanser fanns för Örebro men inte det där lilla sista som behövs för att sätta pucken i mål. Hemmalaget hade det riktigt svårt att ta sig förbi Brynäs i offensiv zon, perioden slutade oavgjort.

Den tredje perioden lär inte den heller gå till historien som någon pulshöjare, en direkt genomusla insats från Örebro i den sista delen. Brynäs var det klart vassare laget och vann de sista tjugo minutrarna med 2-0, där hemmalaget inte hade något alls att hämta.

Sett till matchen kom Örebro ut och visade upp ett helt ok spel, även om det inte gick helt lätt. Desto längre matchen gick såg det ut som om spelarna i hemmalaget hamnade i någon sorts koma, ett tillstånd som försämrades juh mer tiden led. Det fanns inte någon tillstymmelse till energi, fart, passningspel, spelkvalité. Ja, inget ur det register man behöver för att vinna matcher visades upp från Örebros sida, man kan tycka att man som spelare borde skämmas när man spelar på det här sättet och att man i alla fall vill något, men inte det inte.

Enligt mig borde de runt 1800 åskådarna få pengarna tillbaka, efter att de hade blivit väckta efter det här sömnpillret.

I årets sista match i den 30 omgången av Svenska Hockeyligan möter Örebro HK Växjö Lakers HC på bortaplan, där och då hoppas jag att man har glömt kvällens tillställning för att visa att man kan spela ishockey.

Matchfakta Örebro HK vs Brynäs IF

Första perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Hooking. Powerplay Brynäs, tionde minuten mål Nicklas Danielsson 0-1. 15 minuten mål Brynäs, Adam Pettersson 0-2. 16 minuten utvisning Brynäs, två minuter Marcus Björk Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Brynäs
Skottstatistik första perioden Örebro HK 4 – Brynäs IF 6

Andra perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Anton Rödin Interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10 – Brynäs IF 9

Tredje perioden fjärde minuten mål Brynäs, Nicklas Danielsson 0-3. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Interference. Powerplay Brynäs, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Brynäs, Oula Palve 0-4. 14 minuten utvisning Brynäs, två minuter Oula Palve. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Hög klubb. Powerplay Brynäs, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-0 till Brynäs