Bra insats trots förlust för Örebro Hockey

By on 18 februari, 2020

Örebro Hockey har inte direkt rosat marknaden på sista tiden i Svenska Hockeyligan, det som började så bra har gått i stå när det kommer till vinster. Bara tre vinster av de tio senast spelade matcherna, ett facit som man kan säga förbättrades trots förlust.

Matchen började i ett ganska makligt tempo för att ca sex minuter in i matchen började ta fart på riktigt, bra tempo och hög intensitet från Örebros sida, ett spel som gjorde att perioden slutade i ledning för hemmalaget. I den andra perioden sprakade det till ordentligt från bägge lagen tar det tog och gavs ordentligt, heta känslor och mycket folk i utvisningsbåsen. När mittperioden var slut hade gästerna kvitterat, utan att egentligen imponera. Den tredje perioden blev till en målfest i form av sprakande spel och fyra mål, det ledde fram till oavgjort (3-3) under ordinarie tid och förlängning. Förlängningen dominerades av total av Färjestad som även kunde vinna matchen.

Sett till hela matchen var Örebro Hockey tillbaka, det var speed, intensitet och hög skridskoåkning, det såg helt enkelt ut som att Örebro var tillbaka formmässigt. Hemmalaget var bra med i hela matchen, skapade riktigt vassa chanser tyvärr utan det lilla extra. Extra viktigt var att nyförvärvet Robin Kovacs hade kommit in mer i laget och syntes mer i kvällens match under spelet, mer speltid så kommer det att bli riktigt bra det med. Det mycket som var positivt i kvällens match, trots förlusten, och en poäng är en poäng.

I nästa match Torsdag 20 Februari väntar HV71 på bortaplan, ett HV som ligger bara två poäng bakom Örebro Hockey och på Lördag 22 Februari väntar Djurgården hemma som i dagsläget ligger två poäng framför. Så det är mycket viktiga matcher som väntar, vinst där så är Örebro på säker slutspelsplats.

Första perioden tredje minuten dubbelutvisning två minuter Johan Ivarsson roughing samt två minuter Robin Kovacs roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Örebro, Joonas Rask 1-0. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa hooking. Power play Färjestad, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Färjestad, två minuter Vojtech Mozik Färjestad. Power play Örebro i 46 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Färjestad BK 6

Andra perioden började Örebro i power play i 1.14 minuter, ingen utdelning. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher hooking. Sjunde minuten utvisning Färjestad, två minuter Aleksi Mustonen holding. Ingen utdelning för bägge lagen. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson crosschecking. Power play Färjestad, 15 minuten mål Färjestad, kvittering Jonathon Blum 1-1. 17 minuten dubbelutvisning två + två minuter Jordan Boucher Örebro slagsmål samt två + två minuter Victor Ejdsell Färjestad slagsmål. Två minuter Christopher Mastomäki Örebro roughing samt två minuter Gustav Rydahl Färjestad roughing.

Andra perioden slutade 1-0 till Färjestad
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5 – Färjestad BK 12

Tredje perioden andra minuten utvisning Färjestad, två minuter Oscar Lawner hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. Sjunde minuten mål Örebro, Daniel Muzito Bagenda 2-1. Tionde minuten mål Färjestad, Michael Latta kvitterat 2-2. Tolfte minuten mål Örebro, Robin Kovacs 3-2. 13 minuten mål Färjestad, Sebastian Erixon kvitterat 3-3. 18 minuten dubbelutvisning två + två minuter Stefan Warg Örebro slagsmål samt två minuter Pontus Widerström Färjestad slagsmål.

Tredje perioden slutade 2-2
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 9 – Färjestad BK 10

Förlängningen tredje utvisning Örebro, två minuter Shane Harper hooking. Power play Färjestad, ingen utdelning. Femte minuten mål Färjestad, Gustav Rydahl 4-3.

Förlängningen slutade 1-0 till Färjestad