Budbee öppnar terminal i Örebro

Av på 20 juni, 2021

Budbee gör det möjligt för e-handlare att erbjuda sina kunder gröna, smidiga och precisa hemleveranser med fokus på kundnöjdhet. Nu står det klart att bolagets nästa terminal etableras i Örebro, vilket kommer att skapa upp till 150 arbetstillfällen för örebroarna.

Svenskgrundade Budbee har verksamhet i Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland och Belgien. I dagsläget når bolaget sju av tio svenskar och leveranserna görs både hem och till paketskåp, så kallade Budbee Box.

Budbee har sedan tidigare omkring 50 terminaler i fem länder. Nu står det klart att Budbee etablerar en ny terminal i Örebro. För tillfället är sex personer anställda på den 2400 kvm stora terminalen, och fler tillkommer under hösten. Etableringen kommer totalt att leda till 125–150 nya arbetstillfällen i Örebro.

“Att etablera oss med en terminal i Örebro är ett naturligt nästa steg för oss med tanke på stadens geografiskt strategiska plats. Terminalen kommer att bidra till att fler kan få smidiga, precisa och gröna leveranser samtidigt som vi skapar många nya arbetstillfällen”, säger Fredrik Hamilton, vd, Budbee.

Från start kommer terminalen att hantera 4000 paket om dagen, för att sedan öka markant i kapacitet i augusti, då en sorteringsmaskin installeras. Sorteringsmaskinen har en maximal kapacitet att hantera 7000 paket i timmen, eller drygt 150 000 paket om dagen.

“Jag vill hälsa Budbee och deras verksamhet varmt välkomna till Örebro. Vi vet sedan tidigare att Örebro har ett av Sveriges bästa logistiklägen och det visar sig nu genom den terminal som Budbee etablerar här. Att det kommer skapa nya jobb i regionen är oerhört positivt”, säger Kenneth Handberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

”Under pandemin har kundernas behov av att få hemleveranser, enkelt och smidigt ökat drastiskt samtidigt som allt fler av våra medlemmar erbjuder distanshandel som ett komplement till den fysiska handeln. Jag ser det därför som positivt att Budbee som erbjuder just detta väljer att etablera sig i Örebro”, Stina Storm , vd, City Örebro.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Källa: budbee

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in