Canis Lupus rockade på Kvarteret

By on 19 mars, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Igår lördag spelade gothic rock bandet Canis Lupus på Kvarteret i Örebro, detta var den näst sista spelningen innan bandet skall gå in i studion för att skapa ny musik.

Canius Lupus startade 1999 och lades ned 2006, den sättning vi såg på Kvarteret härstammar från 2016 då bandet återstartades efter att ha återutgivit gammalt material 2014 med goda recensioner.

Detta var första gången jag såg Canis Lupus och det var dessutom första gången jag bevistade en spelning på Kvarteret. Kvarterets håller sina konserter i en lokal man har i de bakre delarna av restaurangen, lokalen är inte särskilt stor men riktigt bra för minder intima spelningar.

Canis Lupus spelar gothic rock en inte allt för stor i Sverige men stora band i genren är The Sisters of Mercy och Joy Division. Det är uppenbart att bandet har ganska trogna fans då det är uppenbart att bandet känner många i publiken och det hörs också i mellansnacket från sångaren Daniel Sandberg.

Det är inte fullsatt i lokalen vilket är synd för det här bandet är riktigt bra där hela bandet har en bra scennärvaro och spelar tight, man presenterar en skön ljudbild och sångarens röst är perfekt för gothic rock. Jag skulle säga att de är ett perfekt förband till The Sisters of Mercy. Det är bra fart på publiken som verkligen rockade loss.

Jag kan verkligen rekommendera att besöka en konsert med Canis Lupus om det råkar vara någon i närheten av dig eller varför inte lyssna på dem på Spotify.

Canis Lupus på Kvarteret får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login