Carlstad vann på rutin mot Black Knights

By on 3 augusti, 2013

Det var en händelserik match på Tingvalla idag, Carlstad Crusaders vann mot Örebro Black Knights med 40-21 efter att matchen fick avbrytas på grund av ett åskoväder.

Örebro började bra och deras offensiva uppställning pressade hemmalaget i den första quartern. Men Carlstad genomförde en interception och kunde springa till sig en touchdown och ta ledningen i matchen.

Carlstad gjorde äntligen ingen bra match men låg hela tiden steget före Black Knights som var tvungna att jaga ikapp sina poäng. Halvtidsresultatet blev 21-7 till hemmalaget som såg ut att relativt enkelt få igenom sina spel.

Åskan förstörde spänningen
Black Knights inledde den tredje quartern bra, man lyckades få igenom sina offensiva spel, framför allt märktes veteranen David Jonsson som gjorde två touchdowns i matchen. Men med ca 45 sek kvar av quartern avbryter domaren matchen då man observerat en blixt på himlen.

Ovädret kom olämpligt för Örebro då man tappade momentum, spelavbrottet varade i ca 1,5 timma och påverkade båda lagen men eftersom Carlstad hade ledningen kunde de spela lugnare. Black Knights försökte komma ikapp men öppnade sig samtidigt upp sig bakåt vilket hemmalaget utnyttjade.

Uppsala i nästa match
Slutresultatet blev 40-21 och precis som i mötet på Behrn Arena var Carlstad Crusaders numret större även om Black Knights gjorde en bra match.

I nästa omgång åker Örebro till Uppsala för att möta 86:ers, det är en match som de måste vinna då det handlar om slutspelsplaster. Speciellt med tanke på att Kristianstad Predators vann sin match idag.

Matchen Uppsala – Örebro spelas den 10 aug.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login