Castrols John Bryant-Meisner är optimistisk inför ATS Formula 3 Cup-finalen

Av på 27 september, 2013

När åtta av säsongens nio deltävlingar i ATS Formula 3 Cup har lagts till historieböckerna återfinns Castrols John Bryant-Meisner, fältets ende svensk, på femte plats i mästerskapstabellen.

Inför helgens final på tyska Hockenheim har Performance Racing-chauffören dock siktet inställt på avancemang, när han fortsätter att sätta press på amerikanen Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) i kampen om den sammanlagda fjärdeplatsen bakom en trio av förare från det redan klara mästarteamet Lotus.

Med totalt 69 poäng kvar att köra omskiljs de båda kombattanterna åt av bara 18 inför besöket på den klassiska F1-banan, där Bryant-Meisner nu är fast besluten att avrunda säsongen på topp – och att konservera en form som resulterat i inte mindre än tre pallplatser på de senaste fyra racen.

– Tiden har gått oerhört fort i år, och det är svårt att förstå att det redan är dags för final, säger John Bryant-Meisner. Jag ser verkligen fram emot att komma till Hockenheim den här helgen; det är en bana jag kan väl, och vi brukar ha en bra bil där.

Dessutom körde jag ett EM-test där för ett par veckor sedan, så det borde inte vara några problem att komma in i rytmen direkt från start. Jag känner mig väldigt självsäker just nu, och jag tror att vi har goda möjligheter att utmana Lotus-killarna allra högst upp i resultatlistan.

Det kommer inte att bli lätt att ta över fjärdeplatsen i sammandraget – poängskillnaden mellan mig och Gustavo är trots allt inte obetydlig – men vi har visat att vi har fart nog för att lyckas; och jag kommer att göra allt för att avsluta den här säsongen på bästa tänkbara sätt tillsammans med gänget på Performance Racing.

Helgens samtliga tre finalrace visas i direktsändning på www.formel3.de. John Bryant-Meisner kommer efter avslutad ATS Formula 3Cup-säsong att rikta blickarna mot två stundande inhopp i EM-serien FIA Formula 3 European Championship i oktober.

Örebrognyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in