City Gross Örebro vill slå rekord under Donationsveckan

Av på 10 oktober, 2018
Arkivbild

Under Donationsvecka kommer Jontefondens #väntainte-kampanj ännu en gång till City Gross. Jontefonden kommer tillsammans med City Gross Örebro att uppmana kunder och anställda att ta ställning i donationsfrågan. Målet är 30 000 nyregistreringar i hela landet mellan 7 och 13 oktober. 

När Socialstyrelsens årliga donationsvecka för organdonation går av stapeln den 7–13 oktober fortsätter City Gross att visa sitt stöd för Jontefonden och donationsfrågan. City Gross Örebro kommer därför att med hjälp av aktiviteter och medarbetarna uppmärksamma kunderna om Donationsveckan och hur man tar ställning.

Organdonation är en viktig och ständigt aktuell fråga. Det arbete som Jontefonden gör är otroligt betydelsefullt och genom att stötta deras kampanj #väntainte vill vi få fler att ta ställning så allt färre slipper vänta på en organtransplantation, säger Niklas Karlsson, butikschef på City Gross i Örebro.

Aktiviteten är ett viktigt steg i att fortsätta skapa opinion för att inga barn eller ungdomar ska behöva vänta på en organtransplantation.

– Det är en otrolig möjlighet för oss med City Gross 1,1 miljoner registrerade förmånskunder och över 5 000 anställda. Under Donationsveckan 2016 var det drygt 7 000 som registrerade sin vilja och 2017 dubblerades den siffran till 14 000. I år hoppas vi på ännu ett rekord med hjälp av City Gross Örebro, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden.

City Gross engagemang i Jontefonden
City Gross har tidigare visat sitt stöd för Jontefonden och kampanjen #väntainte genom flera aktiviteter. Bland annat har alla butiker en Jonteknapp vid pantmaskinerna där man kan välja att donera sin pant till förmån för Jontefonden. I julas arrangerade alla 42 butiker en julkampanj med bland annat produkterbjudanden där en viss summa skänktes till förmån för Jontefonden. Tack vare kunderna skänkte City Gross hela 300 000 kr till Jontefonden efter julkampanjens slut.

#väntainte
I maj lanserade Jontefonden en nationell kampanj för att få fler att anmäla sig till donationsregistret, oavsett om man vill donera sina organ eller inte. Kampanjen har spridits på sociala medier, via en egen hemsida och genom Jontefondens ambassadörer som har stöttat kampanjen.

Om Donationsveckan
Över 800 personer väntar på ett nytt organ i Sverige. För att kunna rädda liv och underlätta för närstående i en svår situation, behöver fler göra sin vilja känd. I samband med den europeiska donationsdagen den 13 oktober uppmärksammas organ- och vävnadsdonation på flera ställen i Europa. I Sverige kommer lokala sjukhus, patientföreningar och ideella organisationer att anordna olika aktiviteter under Donationsveckan, som äger rum mellan 7 och 13 oktober. Detta sker för fjärde året i rad. Syftet med Donationsveckan är att öka kunskapen om organ- och vävnadsdonation och vikten av att ta ställning.

Läs mer om kampanjen #väntainte och ta ställning på: http://vantainte.nu

Lokalt | City Gross
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in