Dags för uppskjuten premiär på Stadra med begränsad publik

Av på 26 juni, 2021
Arkivbild

Fredag 2 juli är det äntligen premiär på Stadra Teater för Hjalmar Bergmans “Dollar – en komedi med mörka bottnar” som skulle ha spelats redan förra sommaren. Sammanlagt ges 39 föreställningar till och med 15 augusti med begränsad publik på 50 personer per föreställning.

Stadra Teaters linje genom alla år är att spela kring och om svenska författarskap. Under 2018 och 2019 gavs två bejublade förställningar om Hjalmar Bergman, i pjäser skrivna av Agneta Pleijel och Ylva Eggehorn. 2021 blir ett tredje och avslutande år då Hjalmar Bergmans egen röst ska få komma till tals. Hans pjäs “DOLLAR – en komedi med mörka bottnar” får nytt liv och ges på äkta Stadra vis där musik och sånger blir en del av berättandet.

Dollar är en relativt okänd pjäs av Bergman. Med teman som moral, makt, kärlek och pengar är det en komedi där rollfigurerna till slut kan finna sätt att hålla av varandra och lär sig förstå hur man kan visa andra människor respekt.

“På samma sätt som vi berättat i de två andra uppsättningarna på tema Hjalmar Bergman finns musik och dans med för att kommentera och förhöja, beröra och förnöja, på vårt alldeles egna Stadra vis. Självklart ingår även den välkända sången Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen och därtill även allt från Pink Floyd, amerikanska evergreens, Petter, Magnus Uggla och Tore Skogmans Pengagaloppen”, skriver Stadra Teater i ett pressmeddelande.

Stadra Teater spelar i sommar för en begränsad publik om 50 personer för att publiken ska känna sig trygg i tider av coronapandemi. “Efter bedrövelse och oro, vill vi med uppsättningen få ge publiken livskraft och glädje, hopp och värme. Vid ett Stadra som om sommaren står i sin finaste prakt och ger själ för benämningen Bergslagens vackraste spelplats.”

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in