Dags igen för årets regionala kulturutbudsdag

By on 21 september, 2022
Foto: LindeKultur

Onsdag 19 oktober äger 2022 års Kulturutbudsdag rum på Kulturkvarteret i Örebro.

Kulturutbudsdagen är ett årligt evenemang som vänder sig till lärare, förskollärare, rektorer, bibliotekarier, kultursekreterare, samordnare, kulturombud eller andra som arbetar med kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet.

Under dagen kan besökare uppleva ett helt smörgåsbord av professionella föreställningar, workshops eller aktiviteter inom konstområden som teater, dans, bild och form, slöjd, kulturarv, musik och litteratur för barn och unga mellan 3-19 år. Dagen är kostnadsfri och alla vuxna erbjuds ta med sig upp till tre barn/ungdomar.

Anmälan senast den 29 september på www.kulturkraftorebrolan.se.

Det regionala kulturutbudet ingår i modellen KulturKraft – en regional satsning för att öka tillgången på professionell kultur för barn och unga mellan 3-19 år i Örebro län. Skolor, förskolor, kulturverksamheter och länets kommuner samarbetar för att garantera att kulturen blir en naturlig del av barnens vardag. En viktig del av  modellen är de barnkulturplaner som kommunerna tar fram för att beskriva hur de vill arbeta med kultur i förskolan, skolan och gymnasium.

Det regionala kulturutbudet för 2021-2022 består av professionella aktörer från konstområdena bild och form, dans, film, kulturarv, litteratur, musik, nycirkus, slöjd och teater. Urvalet görs av Nätverket för Regional Kulturutveckling (tidigare Kulturkonsulentnätverket Örebro län). I utbudet ingår bland annat:

x Frövifors Pappersbruksmuseum: Vad är papper?

x Backa Studios: Film i skolan.

x Ida Rosén Branzell: Mosaikormar.

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login