Därför blir det ingen regional teaterpraktik i sommar

Av på 18 februari, 2021

Region Örebro län erbjuder i sommar kultur-feriepraktik inom dans, film, litteratur och slöjd – men inte som tidigare teater. Stefan Jansson och Tina Ruth – amatörteater-konsulenter i Örebro län – förklarar här varför.

Förra sommaren (2020) var det meningen att ungdomarna skulle vara med och jobba i ”Korpspelen” i Ösarhyttan – men då den föreställningen på grund av Corona-pandemin flyttades fram till sommaren 2021, fick handledarna Stefan Jansson och Tina Ruth tänka om. Istället blev det ”Vågspel” – en pandemi-anpassad teatervandring med äventyrlig ton som framfördes i skogen vid Parkudden i Lindesberg.

“I år har vi som amatörteater-konsulenter ingen möjlighet att leda arbetet med regionens feriepraktikanter. Vi har valt att avstå eftersom vi i somras (2020) fick ett mycket speciellt projekt som skapades utifrån förra årets förutsättningar. Vi blev mycket nöjda med resultatet och att spela för publik och barn på fritids på skolorna i Lindesberg var fantastiskt – men det innebar också ett oerhört stort arbete från oss båda”, förklarar Stefan Jansson och Tina Ruth.

Feriepraktik kultur har varit på flera platser i länet, bild och slöjd har varit i norra länet tidigare och dans har turnerat i alla kommuner exempelvis. Länets amatörteater-konsulenter som lett arbetet med teater har tidigare arbetat i Hällefors vid två tillfällen, Askersund och i Löa, Frövifors och Lindesberg. “Att det i år enbart är feriepraktikplatser i Örebro är nog bara en slump, faktiskt”, enligt Stefan Jansson och Tina Ruth.

Kultur | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in