David Urwitz släpper singeln “Tills allt blir bra”

Av på 24 april, 2021

I somras medverkade artisten och låtskrivaren David Urwitz i en antologi om hur covid-19 påverkar kulturen. Nu är han aktuell med en ny singel, som inte alls har med pandemin att göra. Men allt handlar om corona.

”Jag var trött på alltihop.”

Så lyder en textrad i den nya singeln från David Urwitz. Titeln Tills allt blir bra är mer optimistisk och sätter fingret på vad många känner så här ett drygt år in i pandemin. Men det var inte tanken från början.

– Jag skrev låten för över två år sedan och den handlar om vad jag kände då, inför helt andra saker. Nu säger alla som har hört den att den påminner dem om pandemin. Det säger väl egentligen mer om vad vi alla tänker på i dag än om låten. Allt handlar om corona, säger David.

Singeln Tills allt blir braär en försmak från Urwitz kommande skiva, inspelad i Svenska Grammofonstudion i Göteborg tillsammans med bland andra Matti Ollikainen och Viktor Turegård från Franska trion. Till låten finns också en kortfilm, regisserad av Håkan Norberg från Sundsvall och med foto av Johannes Berner.

– Filmen skulle på något sätt handla om kontakt mellan då och nu, men redan när jag såg första klippningen var kopplingen till corona tydlig. Kanske utstrålar filmen det värsta som kan hända, medan låten är mer hoppfull, säger David.

Den omedelbara singeln Tills alla blir bra finns på Spotify, medan den mer dystopiska kortfilmen, bara en minut lång, finns på YouTube och Facebook.

Fakta

David Urwitz har gett ut sju skivor, varav den senaste Jag fick ett piano av Pär och hans bror kom 2018. Han har samarbetat och turnerat med bland andra Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Peter LeMarc.

På söndagar hörs David regelbundet som sidekick i programmet SöndagsMorgan i P4. I somras medverkade Urwitz med en text i antologin Trettiofem röster om Covid19 och kulturen(Bokförlaget Korpen), där han beskrev tillvaron som låtskrivare och musiker i samband med pandemins inträde.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in