De kan bli månadens spelare och tränare i Allsvenskan

By on 30 maj, 2021
Arkivbild

Nu är det dags att utse den bästa spelaren och tränaren i Allsvenskan i maj. Finalisterna är klara och det går nu att rösta på sin favorit. Denna månad återfinns de nominerade spelarna och tränarna i IFK Norrköping, Degerfors IF, Djurgården, Kalmar FF och Malmö FF.

Utmärkelserna Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan presenteras av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till valfri verksamhet i klubben.

Nu kan supportrar lägga sin röst för Månadens spelare och tränare i maj, genom att gå in på allsvenskan.se.

– Det har varit en månad fylld av imponerande prestationer, så juryn har haft en grannlaga uppgift att välja ut finalisterna. Nu har supportrarna möjlighet att säga sitt genom att gå in och rösta på sina favoriter, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

Nominerade till Månadens spelare i Allsvenskan i maj

Samuel Adegbenro, IFK Norrköping
Pekinganfallaren leder skytteligan i Allsvenskan och har gjort fem mål på fem matcher i maj. Nyförvärvet skapar hela tiden oreda för motståndarlagets försvar.

Victor Edvardsen, Degerfors IF
Edvardsen gjorde båda målen när Degerfors blev första lag att besegra Djurgården. Det första, ett halvvolleyavslut från egen planhalva, lär vara en kandidat till årets mål. Anfallaren gjorde dessutom tre mål när Degerfors vann derbyt mot Örebro SK.

Magnus Eriksson, Djurgården
Lagkapten Eriksson fortsätter vara bärande för Djurgården. Har redan assisterat till fem mål i Allsvenskan för ett Djurgården som är med i toppen.

Nominerade till Månadens tränare i Allsvenskan i maj

Henrik Rydström, Kalmar FF
Efter åtta spelade omgångar är Kalmar FF femma i Allsvenskan, bara en pinne från tredjeplatsen. Under maj månad har man bland annat besegrat Hammarby och kryssat mot både IFK Göteborg och Elfsborg.

Jon Dahl Tomasson, Malmö FF
Malmö FF spelade sex matcher i maj. Den inleddes visserligen med förlust mot Djurgården, men det följdes upp av fyra segrar och ett kryss. Tolv mål framåt från sju olika målskyttar. Det gör att Tomassons lag går på uppehåll som serieledare.

Tobias Solberg och Andreas Holmberg, Degerfors IF
Nykomlingen Degerfors har haft en fin månad. Förlusten mot Mjällby AIF, följdes upp av seger hemma mot Djurgården, fortsatte med kryss mot IFK Norrköping, seger i derbyt mot Örebro SK och ett avslutande kryss mot Halmstads BK. Firma Solberg och Holmbergs lag går på uppehåll som sjua i Allsvenskan.

Om Månadens spelare och Månadens tränare

Varje månad utses tre finalister för respektive pris, genom en jury bestående av samtliga klubbars tränare och utvalda sportjournalister. Även representanter från Unibet ingår i juryn. Därefter får landets supportrar möjlighet att rösta fram vilken av finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Sport | Länet
Örebronyheter

Källa: Unibet

You must be logged in to post a comment Login