De kan bli Svealands främsta entreprenör

Av på 5 november, 2018

Torsdagen den 8 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli Svealands främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Västerås. Bland finalisterna som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i januari finns grundarna bakom HT Hairextension, L.E Vegetables och Neriketolkarna.

Efter en omfattande nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. I region Svealands final, som går av stapeln den 8 november i Västerås, tampas entreprenörer från tio framgångsrika företag om att återupprepa Claes Mellgrens och Per-Olof Anderssons bedrift från förra året:

  • Linda Jonsson, Advant AB, Karlstad (www.advant.se)
  • Ulf Bergkvist och Per-Ragnar Bergkvist, Bergkvist-Insjön AB, Insjön (www.bergkvist-insjon.se)
  • Rikard Rosander, HEROK (ER Maskiner AB), Örebro (www.herok.se)
  • Louise Sköld, HT Hairextension AB, Västerås (www.hairtalk.se)
  • Anders Sjölinder, L.E. Vegetables, Odensbacken (Ytterby) (www.lev.se)
  • Stefan Jansson och Anders Jansson, MPA Måleriproduktion AB, Västerås (www.maleriproduktion.se )
  • Thomas Jansson, NA Bygg, Örebro (www.nabygg.se)
  • Marie Robach och Maria Frendberg, Neriketolkarna AB, Örebro (www.neriketolkarna.se)
  • Roger Wall och Daniel Grindelid, Swedwise AB, Karlstad (www.swedwise.com)
  • Magnus Jansson, Woodlite Sweden AB, Karlstad (www.woodlite.se)

Precis som förra året har vi ett mycket starkt finalfält i region Svealand. Gemensam nämnare för samtliga är att de inom respektive bransch utmanat, eller utmanar den rådande strukturen. Det är också roligt att själva branschspridningen är så stor, från tolkföretag och byggföretag till potatisodlare och lamparmatur. Vår jury kommer få det tufft att utse en vinnare, helt klart. Sedan vill jag till sist passa på att hylla förra årets regionvinnare Claes Mellgren och Per-Olof Andersson som faktiskt tog hem den nationella finalen också. Jag håller både tummar och tår för att någon av våra finalister återupprepar bedriften, säger Mathias Wallin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Svealand utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Bo Sandberg (Bahrk Group), Sara Sjöborg-Wik (Myrina Invest AB), Fredric Jansson (Butikskonsult i Kumla AB), Staffan Braw (Care of Braw AB), Marit Stjernberg (Stegia AB), Elisabeth Ewerbring (Klara Förvaltning AB), Camilla Carlgren Berg (Paloma in Sweden AB), och Fredrik Berghel (Inission AB).

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in