Degerfors IF vann hemma på Stora Valla

By on 30 april, 2023

Under söndagen tog Degerfors IF emot Djurgårdens IF hemma på Stora Valla för den femte omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som förlorade senast hemma mot Elfsborg hade bara en vinst så här långt på säsongen. Djurgården å andra sidan vann senast hemma mot Göteborg och hade två vinster och en oavgjord match hittills.

Det var Degerfors som inledde de första minutrarna bäst innan Djurgården tog befälet i den första halvleken och skapade flera chanser samt ett stort bollinnehav. Men i den 25 minuten kunde Dijan Vukojevic koma loss och sätta 1-0 till Degerfors. Spelet efter målet jämnades spelet ut och Degerfors fick mer utrymme, men i den 41 minuten kunde Djurgården kvittera 1-1. Nu var det Djurgårdens tur att få energi av målet och man skapade en hel del för att ta ledningen, men Degerfors lyckades hålla emot och första halvlek slutade 1-1.

Den andra halvleken började som den första slutade med ett massivt Djurgårdsövertag spelmässigt och nu började man dessutom skapa vassa chanser, det kändes verkligen som om man byggde upp något. Men i den 77 minuten var det Degerfors som kunde återta ledningen genom Rasmus Örqvist som i en lite trasslig situation kunde skjuta in 2-1. Efter målet forcerade Djurgården men Degerfors kunde hålla sitt mål fredat och kunde tillslut ta hem segern med 2-1.

En stark insats av Degerfors som mycket tack vare ett tidigt mål i matchen slutade med seger för Degerfors. Man hade till idag några tunga tapp och man lyckas ändå ta hem segern och en spelare som var starkt bidragande var Dijan Vukojevic, som förutom att han gjorde det första målet fortsatte att vara med och störa Djurgården. Nu gäller det för Degerfors att hålla i det här spelet så kan man slå alla lagen i ligan.

Nu väntar IFK Göteborg på bortaplan på torsdag den 4 maj.

Matchfakta Degerfors IF vs Djurgårdens IF

• 25 minuten Mål Degerfors, Dijan Vukojevic 1-0.
  • 41 minuten Mål Djurgården, Besard Sabovic 1-1.
  • 77 minuten Mål Degerfors, Rasmus Örqvist 2-1.