Degerfors IF fick med sig oavgjort borta mot Gefle IF

By on 15 april, 2024

Degerfors har startat Superettan 2024 på ett ganska förväntat sätt, innan kvällens match hade man med sig en vinst och en oavgjord. Den oavgjorda på bortaplan och vinsten på Stora Valla, i matchen borta mot Gefle IF blev det ytterligare en oavgjord.

I den första halvleken startade Degerfors med ett riktigt bra spel där man mer eller mindre spelade ut hemmalaget, ett spel som gjorde att Gefle överraskade ordentligt när de tog ledningen i den tredje minuten. Degerfors samlade ihop sig och malde på i samma stil, där man nu var med även defensivt.

Det gjorde att man i den 21 minuten kvitterade genom Pashang Abdulla, för att i den 39 minuten ta ledningen där Pashang Abdulla blev tvåmålsskytt. Nu var man i ledning och spelet såg stabilt ut, när första halvlek var färdigspelad var Degerfors i ledning.

I den andra halvleken ändrades spelbilden en aning och Gefle släpptes in i matchen, för efter sex spelade minuter kom hemmalagets kvittering fram till 2-2. Detta efter att Degerfors återigen hade inlett på ett bra sätt, efter målet jämnades spelet ut sig en aning. Desto längre andra delen led desto mer var det Gefle som fick med sig initiativet där Degerfors kom att halka efter, nu var man inte jättelångt bakom spelmässigt men man kom inte upp på samma sätt för att skapa något av värde.

När slutsignalen ljöd stod det 2-2 på resultattavlan och Degerfors fick med sig en poäng, med tre spelade matchen ligger man i nuläget på en femte plats två poäng bakom serieledande Landskrona.

Det är fortfarande tidigt på säsongen och man kan inte riktigt dra några större växlar på hur det har sett ut fram till dagens match, men visst skulle man kunna önska en bättre och vaknare defensiv. En mer påslagen offensiv där man kunde bli effektivare, var mer målfarligare för i en match Gefle ska det egentligen vara tre poäng oavsett om det är borta eller hemma.

I nästa match väntar Helsingborg på Stora Valla, tisdag 23 april 2024 blir det spel i den fjärde omgången av Superettan 2024 för Degerfors.

Matchfakta Gefle IF vs Degerfors IF

• 03 minuten, Mål Gefle, 1-0 Jacob Hjelte.
  • 21 minuten, Mål Degerfors, 1-1 Pashang Abdulla.
  • 39 minuten, Mål Degerfors, 1-2 Pashang Abdulla.
  • 51 minuten, Mål Gefle, 2-2 Jacob Hjelte.

Matchen slutade Gefle IF 2 vs Degerfors IF 2.