Degerfors IF föll mot serieledarna

By on 22 augusti, 2022

Under måndagen var det toppen mot botten i allsvenskan 2022 när Degerfors IF åkte till Stockholm för att ta sig an Hammarby IF i den 19 omgången.

Under gårdagen åkte Degerfors ned under kvalplatsen och nu skulle man möta serieledande Hammarby. Degerfors hade en vinst och en oavgjord på de senaste fem matcherna, Hammarby å andra sidan hade fyra vinster de senaste fem matcherna.

Hammarby började stenhårt och redan i den andra minuten satte hemmalaget 1-0. Efter målet tog Degerfors tag i sitt spel och började skapa chanser, man pressade Hammarby under en period. Men i den 26 minuten kunde Hammarby kapitalisera på ett misstag i Degerfors försvaret och satte 2-0. Hammarby hade ett bra tryck mot Degerfors mål när bortalaget fick tag på bollen och kunde kontra och reducerade 2-1 genom Albin Mörfelt. Nu följde en stunds ganska ostrukturerat spel från båda lagen och halvleken slutade 2-1 till Hammarby.

Spelet i den andra halvleken jämnade ut sig och Degerfors var inte långt från en kvittering, men i den 65 minuten satte Hammarby 3-1 efter en fin spelvändning. Nu följde ett ganska svängigt spel men Hammarby kändes farligare på sina chanser än vad Degerfors gjorde. I den 72 minuten gjorde Degerfors ett dubbelbyte där Albin Mörfelt och Elyas Bouzaiene gick ut och Erik Lindell  samt Johan Bertilsson gick in. Strax efter bytet fick Hammarby en frispark där Besara tryckte den hårt mot bortre stolpen, men Alfie Whiteman lyckades rädda den och han dessutom upp för att rädda returen. I anfallet efter kunde dock hemmalaget sätta 4-1 i den 76 minuten. Nu satsade Degerfors allt på en reducering och i den 83 minuten hade man ett riktigt bra anfall från bortalaget, men avslutet satt i ribban. Men det var Hammarby som gjorde nästa mål på ett distansskott från den före detta Degerfors spelaren Abdelrahman Saidi 5-1. Slutet av matchen blev mestadels långa bollar med bolltapp utanför straffområdet från båda lagen så matchen slutade 5-1 till Hammarby.

Degerfors gjorde en ganska bra match trots siffrorna, men Hammarby blev några nummer förstora och man mäktade helt enkelt inte med, dock tyckte jag att anfallsspelet var ganska bra och det får man ta med sig till lördagens match mot Sundsvall. Sundsvall är ju det enda lag som ligger efter Degerfors och det skiljer två poäng mellan lagen, man har även två poäng upp till Helsingborg som nu ligger på kvalplats.

Nästa match spelar Degerfors IF hemma mot GIF Sundsvall på lördag den 27 augusti hemma på Stora Valla.

Matchen slutade Hammarby IF 5 – Degerfors IF 1.