Degerfors IF föll på övertid

By on 23 juli, 2023

Under söndagen var det dags för Degerfors IF att besöka Norrköping för att ta sig an IFK Norrköping i den 17 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors förlorade senast hemma mot Sirius och var bara en poäng från kvalplats så de var mycket sugna på tre poäng. Norrköping å andra sidan vann senast mot Mjällby och ville ligga kvar på vinnarspåret.

Det var Norrköping som tog befälet i den första halvleken och styrde spelet och skapade flera farliga chanser. Hade det inte varit för att Rossbach i Degerfors målet storspelade med flera tv-räddningar så hade man inte kunnat gå till halvtidsvila med ställningen 0-0. Degerfors hade inte många chanser alls och behövde centrera sitt anfallsspel lite för att det skulle kunna bli några riktiga farligheter.

Inledningen av andra halvlek bjöd på bättre fart från Degerfors och det var också bortalaget som skapade de vassaste chanserna. Det såg länge ut som om Degerfors skulle klara oavgjort men i den andra tilläggsminuten kunde Norrköping tillslut sätta bollen bakom Rossbach i Degerfors målet. Norrköping vann matchen med 1-0.

En riktigt bra andra halvlek från Degerfors sida där man verkligen skapar bra chanser, å andra sidan var det ingen vidare första halvlek från någon mer än Rossbach i målet. Utan storspelet från Rossbach hade matchen sett helt annorlunda ut och jag tycker att Degerfors var värda 0-0.

Nu väntar Brommapojkarna hemma på Stora Valla lördagen den 29 Juli.

Match händelser IFK Norrköping vs Degerfors IF.