Degerfors IF nu nere på nedflyttningsplats

By on 18 september, 2023

Under måndagen var det dags för Degerfors IF att åka till Stockholm för att ta sig an AIK i den 23 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som inför matchen befann sig på en 14 plats och kvalplats men vann sin senaste match, man var också tvungna att vinna dagens match för att inte trilla ner på nedflyttningsplats. AIK å andra sidan låg på en 15 plats och där med nedflyttningsplats, hemmalaget förlorade senast och vid vinst skulle AIK ta sig upp på säker mark. För Degerfors räckte det med oavgjort för att komma upp på säker mark.

Det var Degerfors som började den första halvleken bäst och skapade flera chanser, AIK å andra sidan kändes oorganiserade och slarvade mycket. Men AIK jobbade sig sakta in i matchen och i den 32 minuten kunde hemmalaget ta ledningen på en hörna 1-0. Efter målet blev spelet ganska jämnt men det blev inga mål och första halvlek slutade 1-0 till AIK.

Den andra halvleken började ganska jämnt när båda lagen slarvade ganska mycket, och man fick känslan av att AIK någonstans försökte spela på sin ledning. Det var ändå Degerfors som hade någon form av commando i matchen, men efter att ha lyft sitt spel kunde AIK åter göra mål och utöka sin ledning 2-0. Degerfors forcerade mot slutet men lyckades inte skapa något särskiljt och AIK vann med 2-0.

En kvalitetsmässigt riktigt dålig match där inget av lagen gjorde en bra insats. Nu måste Degerfors få igång sina avslut annars blir det derby mot ÖSK nästa säsong för så här får det inte se ut.

Nästa match spelar Degerfors IF hemma på Stora valla den 23 september när man tar emot Malmö FF.

Matchfakta AIK vs Degerfors IF

• 32 minuten Mål AIK, Alexander Milošević 1-0.
  • 71 minuten Mål AIK, Abdihakin Abdulkadir Ali 2-0.

Matchen slutade AIK 2 vs Degerfors IF 0.