Degerfors IF tog bekväm seger i Svenska Cupen

By on 30 augusti, 2022
Arkivbild

Degerfors IF fick med sig en viktig seger senast i Allsvenskan hemma mot Sundsvall, under tisdag kväll ställdes man mot Huddinge IF i den andra omgången av Svenska Cupen 2022. Huddinge IF spelar i division 2 Södra Svealand, Degerfors i Allsvenskan bara det säger allt egentligen då DIF fick med sig en bekväm seger.

Det var Huddinge som började piggast där man skapade många chanser, inga några direkt farliga. Det höll i cirka tio minuter sen kom Degerfors in i matchen för att visa klasskillnad och tog över tillställningen en aning, det ledde till man på elva minuter gick upp i en tvåmålsledning. Det var skulle kunna ha varit ett lag som skulle hålla show, men Huddinge fortsatte att visa kvalité där en kvittering i den 37 minuten inte hade varit orättvist, nu dippade hemmalaget en hel del i slutet av den första halvleken och Degerfors gick till halvtidsvila i ledning.

Den andra halvleken bjöd inte på något skönspel alls, där det kändes mer som om att Degerfors helt enkelt bara ville spela av matchen. Huddinge kämpade på men nådde inte fram, i den 61 minuten tog det slut för hemmalagets absolut bästa spelare Thiago Silva Sanchez när han tyvärr fick lämna planen skadad. Det bjöds på två mål i den andra halvan, ett från Degerfors som utökade till 3-0 i den 78 minuten. Huddinge slog en reducering i den 92 minuten när det såg ut som om Degerfors satt på bussen på väg hem, vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 1-3 och vinst till Degerfors.

Resultatet gjorde att Degerfors är klara för gruppspelet i Svenska Cupen 2023, gruppspelet spelas i början av 2023