Degerfors IF vände och vann rättvist på Stora Valla

By on 20 oktober, 2022

Degerfors som är inne i ett bra stim för tillfället och har med sig sju matchen i följd utan förlust tog emot IFK Göteborg på Stora Valla i den 27 omgången av Allsvenskan, i jakten på säker plats eller i alla fall negativt kval tog man en rättvis vinst på Stora Valla.

Bägge lagen inledde matchen med bra energi och spelet böljade fram och tillbaka, Göteborg började på en högre växel och man kunde redan i den åttonde minuten ta ledningen genom en lobb signerad Marcus Berg. Degerfors svarade med att komma tillbaka bra för att börja ett bra kontringsspel, i den 18 minuten hade man en boll i stolpen där var man riktigt nära. Det var en händelserik första halvlek där domaren hade lagt till sex minuter, gästerna hade ledningen när första halvlek var över.

Degerfors började andra halvleken på ett suveränt sätt när man klev ut och tog tag i taktpinnen, kvitteringen kom redan i den fjärde minuten av andra halvan genom en riktig kanon från Sebastian Ohlsson. Energin som man brukligt får från ett sånt mål tog hemmalaget fasta på och tryckte på ordentligt, Göteborg tappade successivt sitt spel och man hängde inte riktigt med. I dyningarna av det sitt övertag som Degerfors hade skapat kunde man trycka in både 2-1 och 3-1, efter det var det egentligen ingenting att snacka om.

Sett till matchbilden så var det Göteborg som började bäst, där och då såg man inte riktigt att Degerfors skulle kunna komma tillbaka och vinna matchen. Men genom en ordentlig uppryckning så gjorde hemmalaget just och vann matchen rättvist.

Degerfors har nu åtta raka matcher utan förlust och man ser ut att vara i en fantastisk form, i den 28 omgången av Allsvenskan åker man till Helsingborg söndag 23 oktober i en måstematch där man helt enkelt bara ska ta med sig tre skön poäng med sig hem.

Matchfakta:  Degerfors IF vs IFK Göteborg

• 07.15 Mål Göteborg, 0-1 Marcus Berg.
  • 48.19 Mål Degerfors, 1-1 Sebastian Ohlsson.
  • 65.06 Mål Degerfors, 2-1 Gustaf Lagerbielke.
  • 84.06 Mål Degerfors, 3-1 Elyas Bouzaiene.