Degerfors IF vann med uddamålet mot Örebro Syrianska

By on 8 februari, 2022

Under tisdagen tog Degerfors IF emot Örebro Syrianska på Stora Vallas B-plan för den tredje träningsmatchen inför Allsvenskan 2022.

Degerfors som vann sin första träningsmatch mot BK Forward med 6-0 och förlorade senast mot AIK med 3-2. Även om Syrianska inte borde vara något problem för Degerfors så var det ett klart B-lags betonat lag som hemmalaget ställe på planen.

Örebro Syrianska började den första halvleken med att sätta högt tryck på Degerfors och hade den första vassa chansen. Känslan var att Syrianska var laget som hade de vassaste chanserna och i den 23 minuten kunde bortalaget ta ledningen. Dock skall man notera att Degerfors vid målet hade en spelare mindre på plan på grund av skadekänningar. Det krigades på ordentligt och det var ganska tuffa närkamper där framförallt Syrianska smällde på rejält. Det var också Syrianska som gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Även i den andra halvleken var det Syrianska som kom ut bäst och skapade farliga chanser. Nu dock Degerfors bytt in fler A-lagsspelare till andra halvlek och de började sakta ta över spelet. Vid den 60 minuten började Degerfors gasa på ordentligt och pressade Syrianska ordentligt, och i den 74 minuten fick hemmalaget en straff som man förvaltade och kunde kvittera genom Johan Bertilsson. Efter målet var det full fart från Degerfors sida och i den 77 minuten kunde de ta ledningen genom Johan Bertilsson 2-1. Matchen fortsatte mycket fysiskt och det small rejält från båda lagen. Dock såg spelet liknande ut som tidigare under halvleken där Degerfors stod för de egenliga chanserna. Matchen slutade med Degerfors vinst  med 2-1.

Degerfors lyckades ta hem segern i denna match men det var Örebro Syrianska som hade mest positivt att ta med sig från den här matchen då man faktiskt lyckades hålla Degerfors nollade till den 74 minuten.

Nästa match spelar Degerfors IF på lördag den 12 februari borta mot Norrby IF på Borås Arena.