Degerfors IF vann premiären i Svenska Cupen

By on 18 februari, 2024

Under söndagen tog Degerfors IF emot Örgryte IS i den första omgången av Svenska Cupen 2024.

Degerfors hade inför matchen haft en ganska bra försäsong, men detta var den första riktiga värdemätaren för laget. Örgryte som till denna säsong värvat Degerfors tidigare tränare Andreas Holmberg hade en del att visa

Det var hemmalaget som dominerade inledningen av den första halvleken med ett flertal vassa chanser medans Örgryte såg ganska bleka ut. I den tionde minuten var det sedan dax för Kevin Holmén att ge Degerfors ledningen 1-0. Efter målet fortsatte Degerfors att pressa ÖIS och i den 21 minuten fick hemmalaget en straff efter att Örgrytes målvakt sprungit ned en Degerfors spelare, Gustav Willy Lindgren förvaltade straffen väl och 2-0 till hemmalaget. Degerfors fortsatte att jaga mål men istället jobbade sig Örgryte in i matchen och skapade flera chanser de sista tio minutrarna, dock kunde hemmalaget hålla undan och fick gå till halvtidsvilan med en 2-0 ledning.

Örgryte kom ut lite bättre till den andra halvleken och spelet blev jämnare, men allt efter som tiden gick så tog Degerfors tillbaks spelet. I den 71 minuten var det sedan dags igen för Degerfors och Gustav Willy Lindgren som med sitt andra mål för dagen kunde utöka hemmalagets ledning till 3-0. Efter målet ökade Degerfors pressen på Örgryte och i den 77 minuten kunde Adi Fisic nicka in 4-0 för Degerfors. Örgryte satsade nu framåt för att spräcka målnollan, men i den 88 minuten kunde Elyas Bouzaiene sätta ett tungt skott i örgrytemålet och 5-0 till Degerfors. 5-0 till Degerfors blev också slutresultatet i matchen och en tung vinst för hemmalaget.

En lyckad öppningsmatch för Degerfors i Svenska Cupen där man dominerade spelet under i stort sätt hela matchen, frågan är dock som vanligt så här tidigt på säsongen visar detta hur bra Degerfors är eller hur dåliga Örgryte är? Kul att se ett Degerfors som fick sitt snabba passningsspel att fungera så oavsett läget tror jag vi kan få se flera roliga fotbollsmatcher framöver.

Nästa match för Degerfors IF är på lördag den 24 februari hemma mot GAIS.

Matchfakta Degerfors IF vs Örgryte IS

• 10 minuten Mål Degerfors, Kevin Holmén 1-0.
  • 21 minuten Mål Degerfors, Gustav Willy Lindgren 2-0 på straff.
  • 71 minuten Mål Degerfors, Gustav Willy Lindgren 3-0.
  • 77 minuten Mål Degerfors, Adi Fisic 4-0.
  • 88 minuten Mål Degerfors, Elyas Bouzaiene 5-0.