Degerfors sänktes av fostrade Ola Toivonen

By on 29 maj, 2022

Degerfors IF tog sig an Malmö IF i den tionde omgången av Allsvenskan 2022, en motståndare som är en direkt utmanare till att kamma hem hela serien i år. En inte helt lätt utmaning trots fördel av hemmaplan, samt att hemmasonen Ola Toivonen fostrad i Degerfors nu återfinns i gästande Malmö.

Det var nyfärska vinnarna av Svenska Cupen 2022 Malmö som startade mest offensivt och tryckte på ordentligt mot Degerforsmålet, en offensiv som fick en mer eller mindre direkt utdelning. Whiteman i Degerforsmålet fick redan i den andra minuten göra en kvalificerad räddning efter ett långt inkast från Malmös sida efter ett par touch nådde fram till den bortre stolpen, där han fick freda en nick från nära håll. Nu höll nollan inte riktigt långt då den tidigare hemmasonen Ola Toivonen gjorde 1-0 till Malmö, målet kom i den fjärde minuten.

Efter det kom Degerfors över tid tillbaka in i matchen och skapade många vassa chanser, närmast att göra mål var Gustav Granath som i den 14 minuten ställdes helt ren framför Malmös mål där det bara var att bredsida bollen in i mål. Bredsida blev det, men tyvärr utanför. Hemmalaget fortsatte med ett uppoffrande bra spel där man skapade utan att få till, gästerna var även de inte helt ofarliga men det var egentligen inte några farligheter som producerades.

I den 44 minuten var det dags igen för Ola Toivonen att visa upp sig igen, innan dess hade det sett ut som om att han var besvärad i sitt spel av något men med en minut kvar av ordinarie spel så slog han in 2-0 till Malmö. Efter den insatsen blev Ola utbytt och kom inte till spel i den andra halvleken.

Halvlek två började som den första med en massiv offensiv från Malmö, den här gången stod Degerfors emot för att inte släppa in något mål tidigt. Hemmalaget kom precis som i första halvleken in i spelet och började skapa chanser, precis som i första så fick man en man den här gången en nickchans ett helt rent läge men avslutade svagt. Degerfors höll rent fram till slutsignalen, tyvärr kom inget mål i en där Malmö vann med 2-0.

Sett till helheten så gjorde Degerfors en bra defensiv insats där man mer eller mindre gick bort sig helt och hållet, visst man släppte in två mål. Två mål signerat Ola Toivonen, som visade prov på två riktigt bra avslut. Som lag tappade man inte mycket mellan lagdelarna som följde varandra över hela planen, att man tappade poäng i den här matchen bestod mest av oskärpa i avsluten. Hade man i alla fall fått till ett av de där två klockrena chanserna hade det sett helt annorlunda ut spelmässigt, utöver de vaskades det fram ett antal lägen som kunde ha förvaltats bättre.

Nu väntar sommarlov för Allsvenskan och Degerfors IF, den 11 omgången kommer igång söndag 26 juni 2002 då AIK gästar Stora Valla och fram till dess kan det vara läge att träna avslut för Degerfors IF.