Degerfors tog en förväntad vinst i premiären i Svenska Cupen

By on 19 februari, 2022

Degerfors gjorde premiär i Svenska Cupen 2022 med en bortamatch mot Skiljebo, Degerfors i Allsvenskan och Skiljebo med spel i division två, det skilde hela fyra divisioner mellan lagen. Noterbart är att Degerfors har vunnit Svenska Cupen, 1993 var året så det var ett tag sen.

Matchen blev som väntat när två lag möts från två olika världar, Degerfors var det tryggare laget i det mesta och Skiljebo hade allt att vinna. Fördelen för Skiljebo är att det är tidigt på säsongen vilket innebär att Degerfors inte är i full gång, något som gjorde att matchen inledningsvis var ganska jämn. Degerfors tog ledningen på straff, Skiljebo kunde kvittera men allsvenskanlaget trummade på och när visslan ljöd för pausvila var Degerfors återigen i ledning.

I den andra halvleken blev skillnaden lagen emellan för stor, det var Degerfors som styrde och ställde som man kände för där man till sist vann matchen i överlägsen stil.

Det är bara ett lag som går vidare till slutspel i Svenska Cupen där målskillnad kan komma att avgöra, viktig då för Degerfors som kunde göra sex mål när man i kommande matcher måsta ta sig an två Allsvenska lag i form av IF Elfsborg och GIF Sundsvall.

Slutresultatet skrevs till 6 – 1 till Degerfors, i samma grupp spelade IF Elfsborg mot GIF Sundsvall. Tack vare vinsten ligger Degerfors etta efter vinsten med fler gjorda mål, Elfsborg vann mot Sundsvall där Elfsborg ligger på samma poäng som Degerfors, Skiljebo och Sundsvall har inte några poäng.