Degerfors vann enkelt mot Sundsvall på Stora Valla

By on 6 april, 2024

Degerfors IF fick med sig en poäng i premiären av Superettan borta mot Öster, idag var det dags för hemmapremiär på Stora Valla mot GIF Sundsvall i den andra omgången.

Det blev en hemmapremiär där man inte hade en helt färdig arena, detta då man håller på med ett bygge för en  sittläktare. Noterbart var att gästande Sundsvall inte var vana med gräs som underlag, något som borde gynna Degerfors.

….

När matchen drog igång tog det inte lång tid innan Degerfors visade vilken nivå man låg på, efter fem spelade minuter var det hemmalaget som tog över tillställningen helt och hållet. Vilket visade sig i spelkvalitén med och utan boll, utan boll kunde hemmaspelarna springa ikapp motståndarna nästan oavsett hur långt efter man låg. I det är läget var Sundsvall helt bortspelade, och de blev åskådare.

I den 19 minuten kunde Degerfors göra 1-0 genom Abdelkarim Mammar, där han snyggt kunde slå in bollen i mål från vänsterkanten. Efter målet gick spelkvalitén ner sig i hemmalaget och man bjöd in Sundsvall i matchen, dock utan att gästerna kunde skapa något av värde. I den 35 minuten schabblade försvaret i Degerfors och gästernas Pontus Engblom fick på ett fint skott mot mål, men Wille Jakobsson i hemmamålet kunde styra bollen till hörna.

I slutet av första halvlek uppstod ett tumult där det delades ut röda som gula kort, det röda gick till Sundsvalls Kojo Peprah Oppong för att han hade knuffat omkull en motståndare efter signal. Två gula kort delades ut till Degerfors Alper Demirol, samt Sundsvalls Pontus Engblom. Vilket gjorde att gästerna blev minimerade till tio spelare.

….

I den andra halvleken var det Degerfors som styrde spelet från start, speciellt då Sundsvall var en man mindre på plan. Ett överläge som ledde fram till 2-0 för hemmalaget i den 53 minuten, ett mål som gjordes av Pashang Abdulla. I den 57 minuten gjorde Degerfors två byten, där bägge målskyttarna byttes ut mot Elias Philström och Adi Fisic.

Den avslutande delen kunde Degerfors ganska enkelt spela av, det utan att egentligen förta sig och man bärgade en välförtjänt seger i den andra omgången.