Det magiska är tillbaka

Av på 23 september, 2021

Lördagen den 4 december är det premiärtändning för Örebros nya arrangemang The Magic Forest. 3000 kvadratmeter av Stadsparken förvandlas till ett landskap byggt av tusentals LED-dioder som klär in 10 olika magiska världar. Bakom projektet, som är tänkt att bli treårigt, står Örebros marknadsföringsbolag Örebrokompaniet.

Under evenemanget kommer 3000 kvadratmeter av Stadsparken att förvandlas till ett landskap byggt av tusentals LED-dioder som klär in 10 magiska världar.

Besökaren får koppla bort verkligheten för en stund och kliva in i fantasins värld då den mörkaste månaden kommer bli en färgexplosion av ljus i hjärtat av Stadsparken.

– Det här är ett projekt som växt sig större med tiden. Vi har tagit inspiration från en park i Sydkorea och vill skapa en häftig och Sverigeunik arena i Örebro där det koncentrerade ljuset står i fokus, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

Örebro stadspark är under sommartid en populär destination för både örebroare och besökare och nu ser Örebrokompaniet att The Magic Forest blir en attraktion för besökare även under vintersäsongen.

Arrangemanget är kostnadsfritt och parken tänds dagligen mellan kl. 16:00 – 20:00 från den 4–31 december. Ullis Sandberg som är ordförande för Örebrokompaniet säger:

– Vi ser fram emot att örebroare och besökare med den här satsningen får ett nytt spännande besöksmål under vintersäsongen och som förhoppningsvis också hjälper till att skapa underlag till bland annat restauranger, handel och hotell.

Premiärtändningen av The Magic Forest är en del av Örebro Vinterfestival som går av stapeln i Stadsparken & Wadköping den 4 december. Vinterfestivalen arrangeras av Örebrokompaniet i samarbete med Örebrostäder. Möjliggörare av evenemanget The Magic Forest är Örebro Kommun, Örebroporten och Adolf Lindgrens Stiftelse.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebrokompaniet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in