Det ska vara enkelt att få hjälp för sin psykiska ohälsa

Av på 7 april, 2019

I dagens Sverige är det svårt att få den hjälp som behövs den traditionella vägen. Långa väntetider och bristen på verksamhetskopplade psykologer gör att många inte får den hjälp som behövs, när den behövs. Detta vill Dialog24 förändra genom att erbjuda en enkel, digital och säker lösning för både patienter och psykologer. 

– Psykisk ohälsa är ett av de största folkhälsoproblemen i landet med en majoritet av alla sjukskrivningar som en följd av det. Att få hjälp är inte möjligt eller lika tillgängligt för alla och vi tror på att alla ska ha samma möjligheter att söka hjälp. Målen är att kunna bidra till sänkta vårdköer, ökad tillgänglighet och att vara ett modernt alternativ som följer samhällsutvecklingen berättar Shervin Bastansiar operativ chef på Dialog24.

De vanligaste besvären svenskar idag söker hjälp för på Dialog24 är som följande:

  • Depression
  • Stress
  • Ångest
  • Social fobi
  • Sömnproblem
  • Sorg och kris

Dialog24 är landstingsfinansierade vilket gör att patienten betalar 100 kr per besök, patientavgiften ingår även i högkostnadsskyddet vilket gör att frikort gäller. Variationen av tider är bred över veckans alla sju dagar från morgon till kväll. 

– Dialog24 främjar flexibiliteten för såväl patienterna som psykologer som arbetar för oss. Psykologerna väljer själva vilka tider och dagar de arbetar samtidigt som patienterna själva väljer en tid och den psykolog de vill träffa. Vi fokuserar på kvalitet, tillgänglighet och enkelhet. Att hjälpen behövs märks tydligt, denna vecka har vi haft flera dagar då samtliga tider blivit uppbokade avslutar Shervin Bastansiar.

Ladda ner appen eller läs mer på www.dialog24.se

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in