DHL Express formar framtiden för hållbar flygtransport

Av på 12 augusti, 2021

DHL Express, världens ledande expressleverantör, och Eviation, den Seattle-baserade globala tillverkaren av helelektriska flygplan, skriver flyghistoria genom att meddela att DHL är den första som beställer 12 helt elektriska Alice-fraktflygplan från Eviation. Med detta engagemang strävar DHL efter att skapa ett elektrifierat nätverk för Express och göra ett banbrytande steg i en hållbar framtid för flygtransporter. Eviations Alice är världens ledande helelektriska flygplan, som gör det möjligt för flygbolag att driva en flygflotta med nollutsläpp för både gods och passagerare. Eviation räknar med att leverera Alice-flygplanen till DHL Express under 2024.

“Vi tror på en framtid med logistik utan utsläpp”, säger John Pearson, VD för DHL Express. ”Därför följer våra investeringar alltid målet att förbättra vårt koldioxidavtryck. På väg till ren logistikverksamhet spelar elektrifieringen av varje transportsätt en avgörande roll och kommer att avsevärt bidra till vårt övergripande hållbarhetsmål om nollutsläpp. DHL Express grundades 1969 och har varit känt som en pionjär inom flygindustrin i decennier. Vi har hittat den perfekta partnern med Eviation eftersom de delar vårt syfte, och tillsammans tar vi oss in i en ny era av hållbart flyg.”

Alice kan flygas av en enda pilot och kommer att bära 1200 kg. Det tar högst 30 minuter att ladda per flygtimme och planet har en maximal räckvidd på upp till 815 kilometer. Alice kommer att fungera i alla miljöer som för närvarande hanteras av kolv- och turbinflygplan. Alices avancerade elmotorer har färre rörliga delar för att öka tillförlitligheten och minska underhållskostnaderna. Dess operativsystem övervakar ständigt flygprestandan för att säkerställa optimal effektivitet.

“Från dag ett satte vi ett djärvt mål att förvandla flygindustrin och skapa en ny era med elektriska flygplan”, säger Eviation VD Omer Bar-Yohay. ”Att samarbeta med företag som DHL, ledande inom hållbar godstransport, är ett bevis på att den elektriska eran är över oss. Detta tillkännagivande är en viktig milstolpe i vår strävan att förändra framtiden för flyg över hela världen.”

Flygplanet är idealiskt för kortare rutter och kräver mindre investeringar i stationsinfrastruktur. Alice kan laddas medan lastning och lossning sker, vilket säkerställer snabba väntetider som upprätthåller DHL Express strama scheman.

“Jag gratulerar Eviation till den innovativa utvecklingen av det helt elektriska Alice-flygplanet”, säger Travis Cobb, EVP Global Network Operations and Aviation för DHL Express. ”Med Alices utbud och kapacitet är detta en fantastisk hållbar lösning för vårt globala nätverk. Vår strävan är att göra ett betydande bidrag för att minska vårt koldioxidavtryck, och dessa framsteg inom flotta och teknik kommer att nå långt för att uppnå ytterligare koldioxidutsläpp. För oss och våra kunder är detta ett mycket viktigt steg i vår resa mot nollutsläpp och ett steg framåt för flygindustrin som helhet. ”

Med innovation, prestanda och hållbarhet som North Star, skapar Eviation en ny era inom luftfarten med det helelektriska Alice-flygplanet. Alice har utformats specifikt så att det kan konfigureras för last eller passagerare. Eviations helelektriska flygplan har sin första flygning planerad senare i år.

“Nästa gång du beställer ett on-demand-paket, kontrollera om det transporterades med ett nollutsläppsflygplan som DHL kommer att göra”, säger Eviation Executive ordförande Roei Ganzarski. “Med on-demand-shopping och leveranser som ständigt ökar, gör Alice det möjligt för DHL att etablera en ren, tyst och billig verksamhet som öppnar större möjligheter för fler samhällen.”

Att minska koldioxidutsläppen från verksamheten är en av huvudpelarna i DPDHL Groups nya hållbarhetsplan som tillkännagavs under första kvartalet 2021. Koncernen investerar totalt 7 miljarder euro (Opex och Capex) år 2030 i åtgärder för att minska sina koldioxidutsläpp. Medlen kommer särskilt att gå till elektrifiering av leveransflottan för lastmile-transporter, hållbara flygbränslen och klimatneutrala byggnader. På vägen mot nollutsläppsmålet 2050, som redan har varit på plats i fyra år, förbinder sig företaget till nya, ambitiösa delmål. Till exempel, som en del av det berömda Science Based Target Initiative (SBTi), har Deutsche Post DHL Group åtagit sig att minska sina växthusgasutsläpp fram till 2030 i enlighet med Parisavtalet.

Världen
Örebronyheter

Källa: DHL

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in