Distansvalborg med Örebro Studentsångare

Av på 20 april, 2021
Arkivbild

På valborg den 30 April bjuder Örebro Studentsångare in till distansfirande eller Distansvalborg som de kallar det.

“I denna tid är det viktigare än någonsin att få känna samhörighet och fira in våren och ljuset tillsammans! Vi hoppas därför att du väljer att fira valborg med oss – Vi på Örebro Slott och ni hemma hos er!” säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare för Valborgsmässofirandet i Örebro 2021.

Tusentals örebroare samlas varje år för att sjunga in våren tillsammans vid det stämningsfulla valborgsfirandet vid Örebro slott. P.g.a. Coronapandemin firade vi tillsammans digitalt i fjol. Även detta år bjuder Örebro universitet, Länsstyrelsen i Örebro och Örebro kommun på ett digitalt firande som sänds på valborgsmässoafton från Örebro slott.

Klockan 21.00 den 30 april startar sändningen av valborgsfirandet inifrån Örebro slott som traditionellt bjuder på vårhälsningar, fyrverkerier och sång och musik av Örebro studentsångare under konstnärlig ledning av Fredrik Berglund.

Alla är välkomna att följa programmet på den www.oru.se/distansvalborg och här på facebook. Evenemanget kommer också att teckentolkas.

Det kommer inte att tändas någon valborgsmässobrasa utanför slottet, men vi ser gärna att ni delar med er av bilder från era valborgsbrasor runt om i länet.

Tänk på att du som deltar i valborgsfirandet på distans får gärna vara med och dela med dig av ett foto från din valborgsmässoafton på Instagram eller Facebook. Tagga bilden med #distansvalborg.

Samla den närmaste familjen, tänd grillen och känn dig varmt välkommen att fira in våren tillsammans i en gemenskap med hela Örebro!

Årets valborgsmässofirande är ett samarbete mellan Örebro kommun, Länsstyrelsen i Örebro län, Örebro studentsångare och Örebro universitet.

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro Studentsångare

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in