Ekonomi | O’Learys Trademark presenterar rekordomsättning

By on 25 januari, 2016

2015 var ett av O’Learys-kedjans allra starkaste år med 20 nya restauranger och en omsättning på 1,865 miljarder kronor, vilket är en ökning av 241 miljoner från föregående år. Fokus för 2016 är expansion och lansering av O’Learys – ’House of Brands’.

I november informerade O’Learys Trademark att rekrytering av ny VD påbörjades. Wilhelm Vintilescu har varit VD i 13 år och lämnar nu företaget efter avslutat rekordår.

Det har varit 13 fantastiska år av tillväxt och utveckling där jag har fått glädjen att se O’Learys växa från 20 till 120 restauranger med över 2 500 anställda. Vårt fokus på upplevelsebaserade restaurangmiljöer med en intressant mix av mat och dryck har visat sig vara efterfrågat och vi har ständigt utvecklat O’Learys att erbjuda fler aktiviteter som lockar gästen att umgås privat och i affärssammanhang, säger Wilhelm Vintilescu.

Under de kommande tre åren är planen att öppna över 100 nya restauranger. Det sker dels genom fortsatt etablering av O’Learys upplevelsebaserade restauranger och dels genom nya koncept. O’Learys – ’House of Brands’ består av egenutvecklade varumärken Boston Grill, Bambino’s, Holy Monkey och OBW.

Restaurangkoncept som kompletterar varandra i smaker, utformning, målgrupper och serveringssystem efterfrågas av både fastighetsägare som vill bredda sitt utbud och franchisetagare som vill växa som företagare.

Vi vill ingå partnerskap med framsynta fastighetsägare och drivna restauratörer som värdesätter kompetens och långsiktighet där vi skapar lönsamma restaurangkoncept och tillsammans bygger bestående värden i restaurangbranschen, säger Christian Bellander, tillförordnad VD på O’Learys Trademark.

Ekonomi
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login