Elias Hurtig släpper singeln ”Lila hjärtan”

Av på 28 april, 2022

Elias Hurtig släpper nu sin tredje singel för året varav den andra under egen flagg. Året började minst sagt fantastiskt för Elias med list- och streaming-framgångarna med singeln ”30 Personer” som han har gjort tillsammans med gamla kompisarna från Hov1. Singeln har redan gått guld och nu kommer alltså Elias Hurtig med nya singeln ”Lila hjärtan” som är uppföljaren till ”Real Life” som han släppte i början av mars.

”Lila hjärtan” är skriven av Elias själv, Lukas Piironen och Axel Liljefors Jansson

”Lila hjärtan handlar om olycklig kärlek och de konflikter som det medför. I detta fall låter jag det lila hjärtat vara en symbol för komplexiteten i en sådan relation. Låten utspelar sig på en klubb där jag varit 3 nätter i rad för att slippa konfrontera en kärleksrelation som håller på att falla isär. Låten bygger på känslor och händelser som jag själv har upplevt och den betyder just därför väldigt mycket för mig.”

Rapparen och låtskrivaren Elias Hurtig debuterade 2019 och släppte sin debut-EP vid namn Solo i oktober 2020. Uppvuxen i Orminge, utanför Stockholm, har Elias de senaste åren experimenterat och utmanat sig själv att hitta sin väg med musiken. Han växte upp med konstellationen som senare blev bandet Hov1 och tillsammans under tonåren var musiken ständigt närvarande. Under gymnasiet testade Elias sig fram genom att rappa över hiphop-instrumentaler och gick senare över till att på daglig basis arbeta i studion tillsammans med andra låtskrivare och producenter. I april 2019 släppte han sin debutsingel ”Är du dum” och fortsatte sedan släppa låtar som ledde upp till september 2020, då kom hans debut-EP ”Solo” inklusive singlar som ”Välkommen hem” och ”Sofia”. 

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in