En kvarts miljon européer kräver bättre välfärd för mjölkkor

Av på 23 oktober, 2013

Idag överlämnas över 250 000 namnunderskrifter som samlats in i EU-länderna. Syftet är att få fram ett EU-direktiv för mjölkkors välfärd, något som helt saknas idag.

Namninsamlingen, som gjorts i ett samarbete mellan WSPA, den brittiska djurskyddsorganisationen Compassion in World Farming och glasstillverkaren Ben & Jerry´s, har alltså genererat över en kvarts miljon namn.

Den 23 oktober kommer namnen att överlämnas till EU-kommissionen under festliga former.

– Den stora mängden namn visar att det här är en fråga som är viktig för många av EU:s medborgare. Det är egentligen helt osannolikt att de 23 miljoner mjölkkorna inte har någon EU-lagstiftning som reglerar deras välfärd. Det gör vår kampanj så otroligt viktig! säger Elisabeth Tjärnström, kampanjansvarig på WSPA Sverige.

– I Europa ökar den intensiva hållningen av kor. De lever i djurfabriker och får aldrig se himlen, uppleva solen eller känna gräs under sina klövar. Vi anser att det behövs EU-lagstiftning som kan skydda mjölkkorna, och att den bland annat, precis som lagstiftningen gör i Sverige, ska ge korna rätt att vara ute på bete under sommarmånaderna, säger Ben & Jerry´s nordenchef Anna Sandgren.

Elisabeth Tjärnström avslutar:
– Vi tackar alla som skrivit under – i Sverige över 40 000 människor – och fortsätter att arbeta med frågan. Med så mycket stöd i ryggen är vi övertygade om politikerna till slut måste lyssna och se till att Europas kor får leva bättre liv.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in