Engagerade ledare får stipendier på Eriksdagen

By on 24 april, 2017
Arkivbild

Engagerade barn- och ungdomsledare från ett 50-tal orter i Sverige tilldelas Eriksstipendiet, för sitt goda ledarskap och viktiga arbete. Stipendierna är på 5000 kronor och delas ut i Erikshjälpen Second Hands butiker i samband med firandet av Eriksdagen på lördag, den 29 april.

Varje år firas Eriksdagen i Erikshjälpen Second Hands butiker, till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson som redan som tonåring startade den hjälpverksamhet som sedan blev Erikshjälpen. Genom att dela ut Eriksstipendiet vill Erikshjälpen uppmuntra goda ledare och förebilder som gör viktiga ideella insatser för barn och unga. Stipendiet är på 5 000 kronor och ska användas i den verksamhet där stipendiaten är aktiv.

– Det görs många fantastiska, ideella insatser runt om i Sverige. Genom Eriksstipendiet vill Erikshjälpen särskilt lyfta fram de eldsjälar som bidrar till en trygg, aktiv och meningsfull vardag och fritid för barn och unga i Sverige. Bland stipendiaterna i år finns bland annat ungdomsledare, teakwondo-tränare, integrationsfrämjare, barnkörsledare, para-sporttränare, språkkaféhjältar och andra vuxna som ser och är goda förebilder. Vi vet att dessa ledare betyder mycket för barnen som de möter i sin förening eller verksamhet. Därför vill vi uppmuntra dem så att de kan fortsätta med sitt engagemang, säger Anna Eliasson, programkoordinator på Erikshjälpens Sverigeavdelning.

Under Eriksdagen skänker också alla Erikshjälpen Second Hands butiker sin dagskassa till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning. Vid förra årets Eriksdag blev resultatet 2,3 miljoner som då gick till Erikshjälpens arbete för barn i Sverige.

Eriksstipendiat Örebro
Eriksstipendiat: Anna Östergårde, Elimförsamlingen i Örebro
Med motiveringen: Glad och pigg tjej som ger tid, själ och hjärta åt att arbeta med barn.
Utdelning: Klockan 11 blir det sång- och musikunderhållning i butiken, som följs av utdelandet av Eriksstipendiet.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login