EOS ökar sin närvaro i Karlskoga och stärker samarbetet med Alfred Nobel Science Park

Av på 26 februari, 2019
Christer Bengtsson, regionchef för EOS Norden och Baltikum. Foto: Tobias Hase

EOS ökar sin närvaro i Karlskoga och stärker samarbetet med Alfred Nobel Science Park. Nu stärker EOS sitt samarbete med Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. I samarbetet hoppas man kunna sprida och öka kunskapen om additiv tillverkning och industriell 3D-printing.

– Vi ser framemot ett långt och givande samarbete, säger Christer Bengtsson, regionchef för EOS Norden och Baltikum. Karlskoga är nog den enda platsen i Sverige där du kan gå en hel dag mellan olika företag och prata 3D-printing. Så att öka vår närvaro här genom att ytterligare stärka samarbetet med Alfred Nobel Science Park känns helt naturligt.

Alfred Nobel Science Park har under lång tid arbetat med företag inom 3D-sektorn och sett hur marknaden hela tiden strävar efter förkortade produktionsprocesser, nya tillverkningsmetoder ochkomponenter med lång livslängd, högre prestanda och ökad komplexitet.

– Vi är mycket stolta över det utökade samarbetet med EOS och vi ser dem som en viktig strategisk partner i våra pågående och framtida samarbeten inom AM. För Karlskoga är det mycket betydelsefullt att världsledande bolag som EOS vill vara med och bygga vidare på satsningar som gjorts här, säger Peter Rendius, verksamhetsansvarig vid Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. Tillsammans med Alfred Nobel Science Park kan vi sprida och öka kunskapen om additiv tillverkning ännu mer. Som tillverkningsmetod är det en förhållandevis ny metod, där det från början handlade om att ta fram prototyper. Nu ser vi att allt fler företag börjar närma sig serieproduktion.

Foto: Tobias Hase

EOS tillverkning av printrar sker i Tyskland och man har idag fler än 1 200 anställda. EOS har även en verksamhet i Åbo, där man testar och validerar metallpulver samt utvecklar processerna för sina maskiner. Nu väljer man också att öka sin närvaro i Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. Företagsvisionen – att tillverkning är en nyckelteknologi för avancerad industriproduktion – matchar mycket väl de etablerade 3D-företagens utvecklingsplaner.

EOS är världens ledande teknikleverantör inom industriell 3D-utskrift av metaller och polymerer och har funnits i branschen i ca 30 år. Som pionjär och innovatör för omfattande lösningar inom additiv tillverkning kan EOS erbjuda en produktportfölj av system, material och processparametrar som ger kunderna avgörande konkurrensfördelar när det gäller såväl produktkvalitet som långsiktig ekonomisk hållbarhet i deras tillverkningsprocesser. Dessutom erhåller kunderna avancerad teknisk kompetens inom global service, applikationsteknik och konsulttjänster.

Alfred Nobel Science Park är en plattform för utvecklingsprojekt som gynnar regionen. Här samverkar näringsliv, akademi och samhälle och de erbjuder projekt med såväl regional som nationell och internationell spridning. Alfred Nobel Science Park erbjuder också möjligheter till kontorsplats, labbmiljö, Science Arena och liknande och bistår med att försöka hitta lämplig finansiering. Samarbeten sker med partners på alla nivåer, från regional till nationell.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in