Estelle är utsedd till Årets Pelargon

Av på 4 maj, 2022

Varje år utses Årets Plantagen-pelargon och i år är det Estelle som tar hem titeln. Med sina vitrosa kronblad med ett mörkare rött öga i mitten och friska gröna blad lyser den upp både ute och inne.

– Estelle är rätt skött en mycket hållbar växt som kan föras vidare i generationer, säger Hans Jensen, kategoriansvarig för säsongsväxter på Plantagen. Den mår som bäst utomhus när risken för frost är över och klarar övervintring om du tar in den igen innan den första frosten kommer.

Lättskött favorit

Pelargoner mår som bäst när det är ljust och soligt och mår bra ute när risken för frost är över. Plantera gärna om pelargonen när den är nyköpt och vattna med gödning eller blanda i långtidsverkande näring.

  • Placering och ljusbehov: Pelargonerna trivs på en ljus och solig plats. Rumstemperatur inomhus går bra men de trivs allra bäst utomhus under sommaren.
  • Jord: Plantera om dina pelargoner i större krukor med näringsrik pelargon- eller U-jord.
  • Vattning: Pelargonen tål torka bra och vill inte stå blöt. Känn med fingrarna, är plantan torr är det dags att vattna.
  • Näring: Ge dina pelargoner krukväxtnäring eller sommarblomsnäring en gång i veckan under mars-oktober.
  • Beskärning: Plocka bort vissna blommor och blad kontinuerligt för rikare blomning. Omplantering och eventuell beskärning görs tidigt på våren.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Plantagen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in