Ett steg närmare ett nytt vård- och omsorgsboende i Nora

Av på 21 oktober, 2020
Arkivbild.

Förbättrade möjligheter till samverkan mellan Region Örebro län och Nora kommun ska ge invånarna högre kvalitet på vården och på omsorgen. Det är förhoppningen när ett nytt vård- och omsorgsboende planeras i anslutning till Nora vårdcentral.

Noras nuvarande vård- och omsorgsboende är varken ändamålsenligt eller tillräckligt stort för att möta de kommande årens behov. En nybyggnation måste till, och då har en plats i anslutning till Nora vårdcentral identifierats som den allra bästa.

– Platsen ger goda förutsättningar för samverkan mellan regionens och kommunens olika verksamheter. Genom att minimera de fysiska avstånden underlättar vi till exempel möjligheten till dialog, rådgivning och annat stöd som underlättar vardagen för både personal och boende, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

– Det är viktigt att vi kan fortsätta tillgodose våra äldres behov av vård på ett bra sätt och att vården finns nära där den behövs som mest. Jag är mycket glad att vi tillsammans med Region Örebro län aktivt arbetar för att förbättra livskvaliteten för kommunens äldre, säger Solveig Oscarsson (S), ordförande i Noras kommunstyrelse.

Effektiv hälso- och sjukvård nära invånarna
Det nya vård- och omsorgsboendet, som ska erbjuda 94 lägenheter, kommer förutom närheten till vårdcentralen också att ha nära till Folktandvården och familjecentralen, som också huserar i området.

– Det går i linje med den ambition som både regionen och kommunen har om att att utveckla en effektiv hälso- och sjukvård som finns nära patienterna och invånarna, säger Andreas Svahn.

I dag äger Region Örebro län den tänkta platsen för bygget, men om regionfullmäktige beslutar i enlighet med det förslag som regionstyrelsen i dag antog kommer Länsgården att ta över som ägare. Länsgården, som ägs av Region Örebro län, kommer sedan att bygga huset och därefter hyra ut det till Nora kommun.

Länet | Nora
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in