Falkenberg vann för första gången på Behrn Arena

By on 1 augusti, 2020

Örebro SK tog under lösdagen emot Falkenbergs FF hemma på Behrn Arena för den 12 omgången av Allsvenskan 2020.

Örebro som senast förlorade mot Hammarby med 3-0 där Hammarby var för starkt för Örebro, Falkenberg spelade senast oavgjort mot IFK Norrköping där Peking kvitterade på övertid. Falkenberg hade för övrigt inför matchen aldrig vunnit på Behrn Arena.

Den första halvleken blev en jämn historia där Örebro hade ett större bollinnehav men där Falkenberg hade de vassaste chanserna, Örebros anfallsspel var minst sagt blekt men mot slutet fick man dock till ett par bra chanser bland annat en hörna där Hahir Besara fick en bra träff men där målvakten räddade. Det blev det inga mål i första halvlek så den slutade 0-0.

Till andra halvlek hade Örebro bytt ut Nordin mot David Seger, Örebro lyckades inte ta med det lilla tryck man mot slutet av första halvlek lyckats skapa och i den 63 minuten fick Anton Wede ett fint inlägg vilket han förpassade in i Örebro målet för 1-0 till Falkenberg. Örebro försökte att öka tempot men det var som om hela laget var ur synk och låg ett steg efter men i den 78 minuten gör Falkenberg ett misstag som Agon Mehmeti kunde dra nytta av och kvitterar i öppet mål och 1-1. Örebro jagade nu ett nytt ledningsmål vilket öppnade upp spelet något och i den 88 minuten träffade bollen armen på en täckande Örebro spelare vid ett Falkenbergsanfall och det dömdes straff till Falkenberg, Christoffer Carlsson förvaltade straffen och satte 2-1 för Falkenberg. Örebro fortsate forcera men det räckte inte och matchen slutade 2-1 till Falkenberg.

Det här var definitivt inte en bra match för Örebro och det kändes som om laget var ur synk samt saknade en gemensam spelide, detta är något som Örebro måste få ordning på om det skall bli några trepoängare.

Nästa match spelas på torsdag den 6 Augusti borta mot Kalmar FF.

Matchen slutade Örebro SK 1-2 Falkenbergs FF.