Fler avgångar med Mälartåg mellan Örebro och Stockholm från den 12 december

By on 9 december, 2021
Foto. Niklas Björling

Satsningen på regionaltågstrafiken i Mälardalen fortsätter. Från och med den 12 december kommer det att finnas både fler Mälartåg på spåren och fler avgångar i tidtabellen. Resenärer i Örebro län får bland annat snabbare och smidigare förbindelser till Arlanda utan byte i Stockholm samt fler avgångar i rusningstid till och från Stockholm.

Fler Mälartåg och nya avgångar väntar resenärer i Örebro län från den 12 december. Foto. Niklas Björling
När en ny tidtabell träder i kraft den 12 december innehåller den en stor ökning av avgångar tack vare att tolv nya Mälartåg sätts i trafik under vintern för att komplettera de 33 tåg som redan rullar på spåren. När de nya tågen är i trafik går det att konstatera att trafiken på de fyra Mälartågslinjerna har fördubblats under de senaste fem åren.

– Nu blir Mälardalslivet ännu lite bättre. Sveriges tillväxtmotor, Stockholm-Mälardalen, får nu fler tåg och nya avgångar till nytta för sömlöst pendlande till jobbet, skolan eller nära och kära. Med pendlaren i fokus gör vi vad vi kan för att det ska bli lättare att leva och verka i hela vår region, säger Kristoffer Tamsons (M), styrelseordförande Mälardalstrafik och trafikregionråd Region Stockholm.

För resenärer i Örebro län finns från och med den 12 december möjligheten att ta Mälartåg till flyget på Arlanda utan att behöva byta tåg i Stockholm. Många nya avgångar kvällstid ger större möjligheter att ta tåget från Arlandas ankommande flyg. Dessutom sätts en tidig avgång in från Örebro, klockan 04.10, som kommer fram till Arlanda till klockan 6.30.

I den nya tidtabellen ryms även fler så kallade Region Expressavgångar, då tåget bara stannar på ett fåtal stationer, i rusningstid vilket förkortar restiden för dem som arbets- och studiependlar. Totalt ökar avgångarna med Mälartåg från Örebro till Stockholm-Arlanda-Uppsala från åtta till tretton på vardagar.

– Satsningen är viktig – och när samhället kan starta om och starta upp i spåren av pandemin kommer den att leda till att vi knyter ihop en växande Stockholm-Mälarregion på ett hållbart sätt för alla som bor, besöker eller jobbar här, säger Monica Johansson (S), vice ordförande Mälardalstrafik och regionstyrelsens ordförande Region Sörmland.

Bakom Mälartåg står Mälardalstrafik som är ett samarbete mellan regionerna i Örebro län, Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland och Östergötland.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Mälardalstrafik

You must be logged in to post a comment Login