FlixTrain redo för avgång; idag startar biljettförsäljningen

Av på 14 april, 2021

Nu startar biljettförsäljningen av tågresor med FlixTrain, Sveriges mest prisvärda tågbolag, som i ett första skede kommer att trafikera sträckan Stockholm – Göteborg. 

Sverige blir bolagets första utlandsexpansion efter att ha gjort succé på hemmaplan i Tyskland. Tågen kommer att trafikera sträckan Stockholm – Göteborg och med ett biljettpris från 129 kr enkel väg, kommer FlixTrain bli Sveriges mest prisvärda tågbolag. 

– FlixTrains ambition är att göra smart och hållbart resande tillgängligt för alla, oavsett storlek på plånboken. Vi ser därför att FlixTrain fyller ett tomrum på en växande marknad. Vi kommer dessutom kunna erbjuda ett integrerat buss- och tågnätverk med FlixBus och FlixTrain i kombination. Detta kommer förhoppningsvis uppmuntra fler att resa kollektivt, säger Peter Ahlgren FlixBus nordiska VD.

Torsdagen den 6 maj kl 07.30 avgår de första gröna tågen från Göteborgs och Stockholms Central

Inledningsvis kommer tågen att köra 38 avgångar per vecka med 2-3 avgångar per dag och riktning med stopp i Södertälje, Hallsberg, Skövde eller Falköping. Sträckan Stockholm – Göteborg kommer att ta 3h 25 minuter.Tågen har plats för upp till 562 passagerare utspridda på sex vagnar. Tågen körs på förnybar el. 

– Vi kommer att ha avgångar under tider med högst efterfrågan. Att ta FlixTrain mellan Stockholm och Göteborg är nästan lika tidseffektivt som att ta flyget, men med betydligt mindre klimatpåverkan, säger Peter Ahlgren. 

Biljettförsäljning och cykel på tåget

Biljetter köps på företagets hemsida, i apparna FlixBus och FlixTrain, i biljettautomater på Stockholms respektive Göteborgs central och genom återförsäljare, exempelvis Pressbyrån. Som första tågbolag i Sverige erbjuder även FlixTrain upp till fyra bokningsbara cykelplatser per avgång för den som vill ha med sig cykel på tåget.

Fakta

Antal avgångar: 38 avgångar per vecka mellan Stockholm och Göteborg.
Antal platser: 562
Stopp i: Södertälje, Hallsberg, Skövde eller Falköping.
Handikapplatser: Fyra rullstolsplatser per avgång i samma vagn.
Handikapptoaletter: En i varje handikappanpassad vagn, en vagn vid varje avgång.
Cykelförvaring: Upp till fyra platser per avgång.
Biljettförsäljning: FlixBus.se, FlixTrain.se, i FlixBus app för iOS, FlixTrain för Android, i biljettautomat på Stockholms respektive Göteborgs central och återförsäljare, exempelvis Pressbyrån.
Hastighet: Upp till 200 km/h
Tid: Stockholm – Göteborg 3h 25 minuter.
Vagnar: Renoverade vagnar som folieras i företagets gröna färg.
Elutag vid varje säte: Ja
Internet ombord: Ja
Underhållning ombord: Ja, tillgång till filmer och ljudböcker ingår i priset.
Kaffevagn: Nej, men i framtiden kommer det finnas en mobil lösning.
Covidanpassat: Vi följer myndigheternas lagar och rekommendationer. Fram till den 31 maj 2021 kör vi med 50 procent bokningsbara platser.

FlixTrain/FlixBus: Integrering av buss- och tågnätverkFlixBus affärsidé bygger på att erbjuda klimatsmarta alternativ till flyg och bil och att uppmuntra fler människor att byta till kollektivtrafik. Som en unik kombination av tech-startup, e-handelsplattform och transportföretag är FlixBus idag Europas ledande bussnätverk. År 2018 lanserades FlixTrain som i kombination med FlixBus utvidgade nätverket ytterligare. FlixBus/FlixTrain har sedan starten 2013 blivit en ledande aktör inom långdistansmobilitet. Företaget finns idag i 36 länder och med över 500 partners har man bidragit med över 7000 förarjobb.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: FlixMobility

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in