Förlust i matchen men seger på läktaren

By on 29 mars, 2024

Det blev förlust med 9-5 i första matchen av tre mot Alunda IBF i kvalet om en Allsvensk plats nästa säsong, men på läktaren vann Kumla överlägset.

Det var andra perioden som Alunda var det starkaste laget, där de gick från en 2-1 ledning till en 6-3 ledning.
Men från början så var det Kumla som skulle ta ledningen i matchen genom Maja Andersson Elf i powerplay, men Alunda skulle göra två mål innan perioden var slut, trots flera bra chanser av Kumla.

Andra perioden så kom kumla ifatt till 2-2 innan Alunda kunde göra tre mål på åtta minuter, innan Frida Sund kunde reducera till 6-3 i slutminuten.

Tredje perioden var jämn och perioden slutade 3-2, där sista målet var i öppet mål, när Kumla forcerade för att komma ifatt.

Efter matchen så kommentera Andreas Nordh matchen.

– Vi gör en bra match och lär oss deras spel. Det är ett bra lag, som ändå slutade 5:a i Allsvenskan. Men vi känner att kommer göra en bra match hemma, vill även berömma våra supportrar som äger arenan.

Just supportrarna får beröm även från hemmalaget, Alundas tränare Daniel Eriksson var överraskad över att så många supportrar som kommer och stöttar sitt lag.

Kumlas supportrar vinner läktarkampen utan tvekan ,och kommentatorerna på sändningen var även de lyriska över stödet som Kumla hade med sig och tror det blir en extra spelare i Kumlahallen.

Returen spelas på måndag, annandag påsk, kl 13:00, där Kumla är tvungna att vinna för att ha chansen att ta den Allsvenska platsen lördagen därpå, på bortaplan.