Fotboll | Eurosport tar Major League Soccer till Europa

Av på 8 mars, 2015

Eurosport meddelar idag att man enats med Major League Soccer (MLS) om sändningar av MLS i Eurosports nätverk (exklusive Storbritannien) från och med starten av ligans 20:e säsong i mars 2015. Avtalet, som löper från 2015 till 2018, omfattar den 10 månader långa säsongen (mars till december).

Det fyraåriga avtalet omfattar exklusiva sändningsrättigheter för tv och digitalt för alla matcher i grundserien och slutspelet samt AT&T MLS All-Star Game. Matcherna sänds på Eurosport och Eurosport 2 och finns även tillgängliga via Eurosport Player.

MLS bildades 1996 och för närvarande gör 20 amerikanska och kanadensiska lag upp om trofén MLS Cup, som i fjol vanns av LA Galaxy. Ligan har haft rekordtillväxt de senaste säsongerna och under 2014 lockade matcherna sammanlagt nästan sex miljoner åskådare. Det gör att MLS nu har ett högre publiksnitt än både NBA och NHL.

Under sommaren 2015 kommer ligan att få förstärkning av två högprofilerade spelare då Premier League-ikonerna Steven Gerrard (LA Galaxy) och Frank Lampard (New York City FC) ansluter.

– Det är med glädje vi presenterar vårt stöd för MLS:s långsiktiga vision. Ankomsten av Gerrard och Lampard är ytterligare bevis på ligans och ägarnas vilja att investera i globalt kända namn och kan hjälpa oss att få MLS att växa när vi sänder ligan live och i prime time för att nå största möjliga tv-publik. Vi fortsätter att höja kvaliteten på Eurosport i vår region och avtalet med MLS är ett viktigt steg för att bredda vårt fotbollsutbud och ett tecken på vår tro på ligans potential, kommenterar Peter Hutton, VD för Eurosportgruppen.

– Inför en säsong som är en milstolpe för MLS, är vi mycket nöjda över att presentera ett samarbete med Eurosport som gör att vi ökar vår internationella närvaro markant. Eurosport har byggt sitt renommé på att leverera sport i världsklass till tittare runtom Europa och vi är väldigt glada att vara deras nyaste partner. Med två nya lag, New York City FC och Orlando City SC, och internationella stjärnor som David Villa, Frank Lampard och Kaká i ligan – som nu innehåller spelare från nästan 60 länder – kommer 2015 bli ett spännande år för MLS, säger Gary Stevenson, President & Managing Director för MLS.

För närvarande är tre svenska spelare kontrakterade av MLS-klubbar: Stefan Ishizaki (LA Galaxy), Mohamed Saeid (Columbus Crew) och Axel Sjöberg (Colorado Rapids).

Upp till fyra matcher per omgång kommer att direktsändas på Eurosport och Eurosport 2. Här är schemat för premiärhelgen:

Söndag 8 mars
Orlando City SC – New York City FC, direkt 22.00 på Eurosport
Sporting Kansas City – New York Red Bulls, direkt 00.00 på Eurosport

Inför sina MLS-debuter för Orlando och New York City i söndagens möte mellan lagen har Eurosport träffat Kaká och David Villa i en förhandstitt på ligan som sänds 21.30. 

Sport | Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in