Fotboll | Örebro SK tog revansch och vann över Helsingborg

By on 7 april, 2016

Örebro SK vinner borta mot Helsingborg med 3-1 och gör en fantastiskt bra andra halvlek, där är ÖSK på samma spår som vi har varit inne på under försäsongen.

Det finns egentligen tre saker som jag vill snacka om här efter matchen och det är Jakob Rinne som gör en riktigt bra match och räddar Örebro i många lägen, han fortsätter i samma spår som han avslutade förra säsongen.

Sen är det anfallsspelet där det handlar om Crespo som är en aning för ensam uppe på topp, jag tycker att Axén ska sätta upp Kalle Holmberg på topp ihop med Crespo, dra ner Astrit så att vi får mer tyngd inne i boxen. Kalle är enligt mig en renodlad forward och ska inte spela på en kant som han har hamnat på de senaste gångerna, när man tittar på den här matchen och han kommer centralt upp i banan är han faktiskt riktigt farlig och det är där jag vill se han spela.

Tittar vi sen på back och markeringsspelet på fasta situationer där måste Örebro blir mycket bättre, vi släpper in ett billigt mål i början på första halvlek och så får det inte se ut.

Det ÖSK ska ta med sig är andra halvlek, Örebro avslutar fantastiskt bra och spelar ut Helsingborg borta de sista 45 minuterna då det bara var ett lag på planen.

Nu vänder skutan hemåt och nu väntar Jönköping Södra på måndag.

Helsingborgs IF – Örebro SK 1-3.